Uefa mener presidentvalget i FIFA bør utsettes. Her er Uefa-president Michel Platini sammen med FIFA-president Sepp Blatter. Uefa mener presidentvalget i FIFA bør utsettes. Her er Uefa-president Michel Platini sammen med FIFA-president Sepp Blatter. Foto: NTB scanpix

UEFA krever at valg av FIFA-president utsettes

FIFA-president Sepp Blatter uttaler seg om skandalen.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om å utsette fredagens presidentvalg.

Det uttalte UEFAs generalsekretær Gianni Infantino onsdag kveld.

Utspillet kommer etter at fotballverdenene er rystet etter at ni høytstående personer i FIFA og fem forretningsmenn er siktet i en stor korrupsjonssak.

Blatter: — Vanskelig tid

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har utestengt elleve korrupsjonsmistenkte medlemmer inntil videre.

Det meddelte FIFA onsdag kveld. Inntil videre er de suspendert fra alle fotballrelaterte aktiviteter.

FIFA-president Sepp Blatter uttalte onsdag at alle korrupte FIFA-medlemmer vil bli «sparket ut av sporten».

– Dette er en vanskelig tid for fotballen, fans og FIFA som organisasjon. Vi forstår den skuffelsen som mange opplever. Jeg forstår at dagens hendelse vil påvirke hvordan folk ser på oss, sier Blatter.

Maradona: — Se opp, Blatter

– Selv om dette er uheldig, ønsker vi velkommen de grep etterforskere i USA og Sveits tar og at dette vil styrke FIFAs allerede igangsatte kampanje for å få vekk alt som er galt i fotballen, fortsetter FIFA-sjefen.

Han påpeker at FIFA raskt har tatt grep og altså utestengt elleve korrupsjonsmistenkte medlemmer.

Den argentinske fotballegenden Diego Maradona applauderer arrestasjonene av FIFA-toppene i Sveits onsdag. Han advarer mot at FIFA-president Sepp Blatter kan bli den neste.

– Se opp, Blatter må kanskje dra til USA for å forklare seg. De har vært etter ham i over ti år, sa Maradona til radiostasjonen La Red i den argentinske hovedstaden.(©NTB)