Bortsett fra en meget erfaren sentrallinje i spillende trener Asle Andersen, Paul Oyuga og Tom Reidar Haraldsen er det et ungt Sandnes Ulf-mannskap som møter nivået i 1.divisjon i år.

–Det var godt å få med seg ett poeng i serieåpningen mot Moss. Vi fikk vist at vi kan prestere på dette nivået, men vi er smertelig klar over at dette ikke går av seg selv. Sesongen blir en stor utfordring for oss, sier Asle Andersen.

Til serieåpningen mot Moss var han én av seks spillere i førsteelleveren som tidligere hadde fått føle på nivået i 1.divisjon.

Historisk kamp

Lørdag er det duket for ny seriekamp, mot Sandefjord. Kampen er fremskyndet til lørdag som en del av TV 2s fotballsatsing på 1..divisjon. Det betyr at Sandnes Ulf for første gang i historien skal vise seg frem på direktesendt TV.

–Det er jo ikke akkurat hverdagskost for oss å spille på TV, men jeg tenker ikke så mye på det. For oss er det viktigst at vi går ut på banen og gjør en god jobb, sier Øystein Elvestad.

23-åringen fra Lura gjorde en fin figur i oppgjøret mot Moss forrige helg og får trolig fornyet tillit til møtet med fjorårets eliteserielag.

–.Jeg var utrolig spent før serieåpningen mot Moss, men der fikk vi vist at vi klarer nivået. Sandefjord blir en ny målestokk for oss, sier Elvestad.

Skal overleve

Trenerduoen Asle Andersen og Johan Selvig er stolt over den spillertroppen de rår over, men innser samtidig realitetene.

–Vi er et nyopprykket lag. Hver eneste kamp i denne divisjonen blir vanskelig. Det er også derfor vi har som mål å overleve, sier Andersen, som sammen med trenerkollega Johan Selvig har analysert Sandefjord.

–De er revansjesugne etter tapet mot Odd, men vi tar våre forholdsregler. Sjansene for et bra resultat er gode dersom vi holder oss til planen.