I 2010 ble det bestemt at fotball-VM for herrer skal arrangeres i Russland i 2018. Det er et valg som i senere tid har blitt enda mer kontroversielt, sett i lys av Russlands ekspansjonspolitikk, med annekteringen av Krim-Halvøya i mars 2013 som kroneksempelet.

Mandag var FIFA-president Sepp Blatter på besøk i Sotsji, en av byene som skal arrangere VM-kamper i 2018. I den anledning tok en engasjert Blatter valget av Russland som vertsnasjon i forsvar.

– Hvis noen få politikere ikke liker at vi arrangerer VM i Russland, så sier jeg: Greit det, bare hold dere hjemme, sa Blatter ifølge NTB.

Russlands president Vladimir Putin var også til stede. Blatter roser stormaktens kontroversielle leder.

— Jeg er glad Russland forbereder seg til å arrangere VM. Mye av dette skjer takket være president Vladimir Putin, men også på grunn av sportsminister Vitaly Mutko og leder for den lokale organisasjonskomiteen Alexej Sorokin. De er et skikkelig lag og har en herlig arbeidsrelasjon, fortsatte Blatter ifølge goal.com.

— Alt går etter planen og ingenting vil forhindre at Russland arrangerer det beste verdensmesterskapet noensinne. Den økonomiske situasjonen er ikke den beste, men jeg vet at den vil bli bedre.

Putin: — Alt går etter planen

den engelske nettsiden til Kremlkommer Putin med en uttalelse.

— Alt går etter planen. Du (Blatter, journ. anm.) er klar over situasjonen og vi holder deg løpende oppdatert, sier Putin ifølge regjeringens nyhetsorgan.

Flere har oppfordret til en boikott av fotball-VM i 2018. I mars uttalte Ukrainas president Petro Porosjenko at det bør være «utenkelig» at Russland får arrangere VM så lenge de har tropper i Ukraina.

Følgende 11 byer skal etter planen være vertskap for VM: Moskva, St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nizjnij Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov, Sotsji og Jekaterinburg.