Vålerenga-Kolbotn 1-0

Hun sørget for kampens eneste mål i Valhall, slik at hjemmelaget kunne få med seg de første tre poengene i sesongens første fotballkamp i Toppserien.

I Cardiff, dit Jo Inge Berget (23) dro fra Molde sammen med Ole Gunnar Solskjær, er det blitt snaut med spilletid på ham.

-Han er misfornøyd. Han har bare vært med i to kamper, sier Vålerenga-spissen.

25-åringen er sjeleglad for å ha overlistet Kolbotns målvakt Siri Valimaa, som er finsk.

-Men det var Kolbotn som gjorde feil, jeg snappet opp ballen og satte fart, forteller den raske spilleren. Og litt fleip med Jo Inge tillater hun seg:

Omsvermet av lagvenninner i Vålerenga. Dette ble tross alt det eneste målet i Valhall.

-Du får lære av meg. Han tåler å høre dette: Gjør sånn, lillebror.

Tre spisser

Det er en tredje bror også, og selvsagt er han spiss. Ole Petter Berget spiller for Hønefoss.

Familien er fra Hadeland, og det var der talentene dukket opp. For Jo Inge er det blitt mange klubber, blant andre Lyn, Strømsgodset og Molde.

Marte var først to år i Kolbotn, der hun ble toppscorer, før hun nå startet sin andre sesong i Vålerenga. Derfor ble denne kampen spesiell, mot gamle lagvenninner -Jeg har ikke scoret så mye i oppkjøringen som jeg ønsket, så dette var deilig. Jeg var forbannet i pausen fordi jeg misbrukte en stor sjanse i første omgang.

Stillingskrig

I første omgang var det få sjanser. Vålerengas trener Glenn Rostad sier det slik:

-Det var en typisk premierekamp, og det mellom to lag som kjenner hverandre godt.

Vi har stor respekt for Kolbotn, men har sett dem mye mer offensive før.

Mens gjestene spilte 4-5-1, valgte Vålerenga 4-2-3-1. Laget ble etter hvert veldig defensivt.

-Når vi får mål nesten ut av intet, får vi være fornøyde, sier 43-åringen, som kom til Oslo-laget foran denne sesongen fra Østsiden (herrer) i 2. divisjon.

Mens Vålerenga vant 3-2 over Kolbotn i en treningskamp tidligere i år, ble det få sjanser og mål i denne innendørskampen.

Vålerenga har i alle fall fått litt selvtillit foran neste møte mot Avaldsnes borte på lørdag: — Det blir den ultimate kampen akkurat nå, sier treneren om topplaget fra Karmøy, med ni proffer på laget.

Var stresset

Kolbotns spillere hang med hodet etter dette oppgjøret. Anja Sønstevold hadde ingen god følelse:

-Vi gjør for mange personlige feil. I perioder kjører vi dem totalt, men vi klarer ikke å få ballen i mål.

Trener David Brocken hadde en forklaring: - Spillerne blir nervøse og stresset, og dermed gjør de mange pasningsfeil. Vi gjør en individuell feil og blir straffet hardt for det, sier Brocken og tilbakespillet fra en forsvarer, som ble for kort og snappet opp.