Brodtkorb var søndag sammen med Northug på politihuset, da skikongen ble avhørt i forbindelse med utforkjøringen på Byåsen.

— Det stemmer at jeg var på politihuset sammen med Northug i dag, bekrefter Brodtkorb.

Styremedlem i Northug AS

Politiet har bekreftet at Northug har måttet uttale seg, etter at bilen hans kolliderte i høy hastighet i en 40-sone i General Bangs veg på Byåsen natt til søndag.

DRAR FRA POLITIHUSET: Advokat Rasmus Brodtkorb (t.v.) i Pretor representerer Petter Northug i saken der skikongens bil kolliderte i høy hastighet. Her forlater han politihuset søndag sammen med Northugs manager, Are Sørum Langås. Foto: KIM NYGÅRD

Rasmus Brodtkorb er i tillegg til å representere Northug i denne saken også styremedlem i Northugs firma, Northug AS.

— Jeg har har bistått Northug i en periode, så det var naturlig å ringe meg, forteller Brodtkorb.

Har forklart seg

Brodkorb bekrefter at Northug har forklart seg overfor politiet om sin rolle, da bilen hans kolliderte.

- Er Northug siktet i saken?

— Det vil jeg ikke uttale meg om, sier en ordknapp Brodtkorb.

Forlot bilen

To personer er siktet i saken for promillekjøring. Dette er en mann født i 1986, og en mann født i 1991. En av personene har ifølge politiet forlatt bilen løpende etter at ulykken fant sted, og ble senere funnet av politiet i sin egen bolig.

Begge personene som satt i bilen ble sendt til sykehus for en sjekk etter ulykken. Bård Jacobsen ved krimvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt uttalte tidligere søndag at personen som var født i 1986 kom fra ulykken med ubetydelige skader.

Politiet har tatt promilleprøve av begge mennene, men har så langt ikke fått tilbake svar på hva prøvene viste.

Brakk kragebeinet

Personen som er født i 1991 måtte behandles for kragebeinsbrudd på sykehuset. I tillegg ble han sjekket for hodeskader. Han blir søndag kveld avhørt.

Mannen født i '91 ble funnet i en annen bil i nærheten av ulykkesstedet, og hadde blitt tatt hånd om av personer i denne bilen da politiet og ambulanse kom til ulykkesstedet, ifølge Jacobsen.