Mens Schalke-spillerne nok en gang måtte gå tomhendte av banen, ble det Arjen Robbens store kveld på hjemmebane. Nederlenderen scoret hattrick i serielederens 15. strake ligaseier.

Ikke nok med det: Kampen var avgjort allerede før halvtimen var spilt. David Alaba, Robben, Mario Mandzukic og Robben igjen sørget i tur og orden for at det sto 4-0 etter 27 minutter.

I annen omgang ga Rafinha Schalke et trøstemål da han var uheldig og satte ballen i eget nett. Robben trygget seieren for suverene Bayern fra straffemerket i det 77. minuttet. Kyriakos Papadopoulos ble utvist for taklingen som førte til straffesparket, og Schalke måtte avslutte kampen med ti spillere.

Hjemmeseier i Nord

En vond dag ble det også for Hamburg, som tapte 0-1 for rivalen Werder Bremen. Laget må belage seg på en tung kamp for å unngå sitt første nedrykk fra Bundesliga.

Mirko Slomka er hentet inn for å berge HSV, og den tidligere Hannover-sjefen fikk en strålende start. Forrige helg imponerte laget med 3-0-seier over serietoer Borussia Dortmund.

I lørdagens derby i Nord-Tyskland kom Hamburg-spillerne raskt ned på jorda. Zlatko Junuzovic scoret etter 18 minutter og sendte Werder-fansen i ekstase.

Slomka kastet inn playmaker Rafael van der Vaart ved pause, men det hjalp ikke nevneverdig. Selv om Hamburg skapte noen sjanser, maktet de ikke å score.

Etter tapet blir Hamburg liggende på den utsatte kvalifiseringsplassen med 19 poeng. I bunnstriden er det tett, men Werder skaffet seg et pusterom til de dårligst plasserte lagene.

Leverkusen feilet

Dortmund slo tilbake fra forrige helgs skuffelse og trygget 2.-plassen med 3-0-seier over Nürnberg. Kampen var målløs til pause, men hjemmelaget tok fullstendig over i annen omgang. Mats Hummels, Robert Lewandowski og Henrikh Mkhitaryan scoret målene som ga Dortmund en komfortabel seier.

Treer Leverkusen tapte overraskende sin hjemmekamp mot Mainz 0-1. Maxim Choupo-Moting ble matchvinner i det 37. minuttet.

Det betyr at Leverkusen kan bli passert av Schalke dersom sistnevnte skulle sjokkere og slå den suverene serielederen Bayern München på bortebane senere lørdag.

Uavgjort i «norsk» duell

Håvard Nielsen startet Eintracht Braunschweigs hjemmekamp mot Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach lørdag. Braunschweig er sist i ligaen og trengte desperat poeng, men kampen startet dårlig for vertene.

23 minutter var spilt da keeper Daniel Davari dummet seg ut og laget selvmål.

Ironisk nok var det en keepertabbe som skulle berge 1-1 og poeng for Eintracht seks minutter etter hvilen. Gladbach-keeper Marc-André ter Stegen fikk et tilsynelatende ufarlig tilbakespill fra Filip Daems, men lot det rulle over foten og i mål.

Omar Elabdellaoui fikk fire minutter som innbytter for Eintracht Braunschweig.