MOLDE (RB Nett): Mandag var Geir Bakkes erstatter på plass i Akerhallen for første gang. Wiggen blir Tor Ole Skulleruds assistent ut 2016. – Molde Fotballklubb har en god plattform. Organiseringa og apparatet i klubben er veldig bra. MFK har vært den beste klubben i Norge de siste årene. Derfor er dette den mest interessante jobben jeg kunne fått nå, sier Wiggen til Romsdals Budstikke.

Analysesjef

Han kjenner Tor Ole Skullerud godt fra før. Det gjorde valget enda enklere.

– Det hadde selvfølgelig litt å si, det er viktig at jeg vet hva jeg går til. Vi har trent lag og møttes i forskjellige sammenhenger opp gjennom tida, og vi har vært involvert i aldersbestemte landslag sammen i tre-fire år. Vi hadde et godt samarbeid på U18 og U19. Vi har et veldig likt syn på hvordan vi vil spille fotball. Vi har felles tanker rundt individuell utvikling. Samtidig er vi ulike på noen områder. Jeg tror dette skal passe fint, sier Wiggen.

– Hvordan blir din rolle i MFK?

– Jeg blir assistenten til «Toro» på alle områder. I tillegg skal jeg følge enkeltspillere ekstra tett med analyse. Jeg har hatt ansvar for dette både i København, Köln og Rosenborg. Molde har allerede to mann (Jonas Lian Hansen og Thomas Ulven) som gjør en viktig grovjobb og presenterer bilder. Så vil jeg gå videre med dette sammen med resten av trenerteamet, sier han.

Fryktet Molde

Wiggen ble dobbeltmester med Rosenborg i 1988. På slutten av 80-tallet møtte han Molde flere ganger.

– Jeg husker ikke så mange episoder fra kampene, men du glemmer ikke at du har spilt fotball mot Jostein Flo og Øystein Neerland. Det var et helvete, spesielt på dødballer, flirer han.

– Hvordan tror du det blir å være rosenborger i MFK?

– Det har jeg et veldig avslappet forhold til. Jeg har levd i eksil og vært trønder både her og der tidligere. Dessuten vil jeg karakterisere meg selv mer som en trønder enn som en rosenborger. De siste 25 årene har jeg bare bodd to år i Trondheim, og det har vært de to siste, smiler Wiggen.

Kjenner spillerne

Han har latt seg imponere av Molde-laget de to siste sesongene.

– Kollektivet har vært veldig bra, og det er mange enkeltspillere som har blitt landslagsspillere i Molde. Jeg kjenner mange av guttene fra før, sier Wiggen, som har hatt Harmeet Singh, Per Egil Flo og Thomas Kind Bendiksen på landslag. Han har også trent Fredrik Gulbrandsen og Ruben Gabrielsen i Lillestrøm.