Sportssjef Ronny Nilsen har ikke hørt annet enn at Jaysuma Saidy Ndure er frisk og klar for 200 meter-start i Doha fredag, og Nilsen er spent.

— Jeg vil jo si den starten Ndure hadde på 100-meteren i Baton Rouge sist helg med 10,20 og seier i heatet var en veldig fin start. Han kunne vel ikke ha fått en bedre sesongdebut, sier Nilsen til NTB.

Han var også i USA sist helg, men valgte å følge andre norske deltakere enn Ndure. Han fulgte, blant andre, Henrik Ingebrigtsen på en flott 1500 meter på 3.38-tallet, samt Thomas Roth som løp under EM-kravet på 800 meter. Begge prestasjonene, pluss 100-metertiden til Ndure, lover godt for norsk friidrett framover sommeren.

Ryggproblemer

Sesongforberedelsene har ikke vært helt uten problemer for Ndure. Fra slutten av mars og 14 dager inn i april slet han med ryggproblemer. Det var noen av de samme problemene som gjorde at han måtte trekke seg fra 100-starten i VM i Moskva i fjor.

Trener Olav Magne Tveitå fortalte NTB for en måneds tid siden at Ndure fikk behandlinger for den trøblete ryggen, og det så da ut til å gå bedre. At han klarte å løpe 100 meter på 10,20 sist helg, tyder heller ikke på at ryggen skaper trøbbel for ham.

— Jeg har ikke hørt annet enn at Ndure skal være klar for starten i Doha fredag kveld, sier sportssjef Nilsen til NTB.

USA-base

Jaysuma Saidy Ndure har hatt base i USA store deler av denne vinteren og våren, og etter at han har løpt 200 meter i Doha, kommer han til å vende tilbake til Baton Rouge igjen. Det er meningen han skal være der og fortsette treningen til etter at Diamond League-stevnet i Eugene er unnagjort. I det stevnet stiller også Andreas Thorkildsen i spyd. Han er også på treningsleir i USA akkurat nå.

Etter Eugene blir det Bislett Games 11. juni og lag-EM i Tallinn St. Hans-helgen som blir viktige stevner for Ndure.

På 200-meteren i Doha fredag kveld løper Ndure mot canadieren Dontae Richards-Kwok, Rasheed Dwyer, Jamaica, Femi Ogunode, Qatar, Churandy Martina, Nederland, Curtis Mitchell, USA, Warren Weir, Jamaica og Nickel Ashmeade, Jamaica.

(©NTB)

Sportsdøgnet