FK HAUGESUND — RBK 0-6

TOMÅLSHELT: Alexander Søderlund var ikke særlig snakkesalig etter festforestillingen mot Dusan Cvetinovic og Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

HAUGESUND/TRONDHEIM (adressa.no): Alexander Søderlund puttet to mål mot sitt gamle lag Haugesund, og gikk av banen som eliteseriens toppscorer. Men 27-åringen vil tydeligvis kun la beina snakke.

Sliten spiss

Kun rettighetshaver TV2 fikk noen ord med spissen før han stimet forbi den ventende pressen.

— Søder er litt sliten, sier trener Kåre Ingebrigtsens som forklaring på Søderlunds opptreden.

Bruttern avviser at spissen igjen er skadet, og at det var årsaken til at han tok ham ut tjue minutter før slutt.

— Nei, han er ikke skadet. Han var selvsagt ikke «happy» med å bli tatt av etter to scoringer, men det skal han heller ikke være, sier han.

Spesialbehandling

Treneren hevder Søderlund har opplevd «mye trykk» i innledningen på sesongen, og at det er derfor han nå får spesialbehandling.

— Jeg tror det er greit at han får slappe av og reise hjem til familien og være sammen med dem. Det er ikke så ofte han får anledning til det, og vi ga ham tillatelse til det før kampen, sier han.

Så viktig at han spares

Da Søderlund forlot matta på Haugesund stadion, ble han hyllet av hjemmepublikummet som en av kampens giganter. Og han får skryt også av treneren.

— Alexander var veldig bra. Han har hatt en kjempefin start på sesongen, og vært god i de to første kampene. Han er en viktig spiller for oss, og det er derfor jeg tok ham av. Jeg Vil være litt forsiktig med ham, for jeg ønsker å ha ham tilgjengelig i 30 kamper denne sesongen, sier Ingebrigtsen.

Søderlund blir igjen på Haugalandet i et døgn, og er ikke tilbake i Trondheim før på tirsdag.

Resten av laget tilbringer natta i Haugesund og lander på Værnes i 12-tida mandag formiddag.