ROSENBORG — VIKING 2-0

TRONDHEIM (aftenbladet.no): - Men jeg håper de klarer det til slutt. Det fortjener Viking og supporterne.

Yann-Erik de Lanlay er Rosenborg-spiller. Men på de drøye to månedene som har gått etter overgangen til Trondheim, har han ikke helt klart å kvitte seg med følelsene for Stavanger og Viking. Derfor var han rask med å avbryte feiringen etter å ha ordnet 1-0 mot gamle lagkamerater på Lerkendal.

— Jeg glemte meg ut et lite sekund, men så tok jeg meg i det. Det handler om respekt, forklarer 23-åringen fra Vaulen til Aftenbladet.

Kontroversiell overgang

Lørdag kveld tok de Lanlay turen nedom Vikings spillerhotell ved Nidelven. Der hilste han på gamle lagkamerater og ønsket dem lykke til i medaljekampen. 24 timer senere scoret han og ble kåret til banens beste spiller da Rosenborg slo et slitent Viking-lag med 2-0. — Det var veldig spesielt før kampen. Spesielt da vi sto i spillertunnelen. Men på banen tenker du ikke så mye på hvem du spiller mot. Jeg synes i hvert fall vi vant fortjent, sier Rosenborg-vingen.

SCORET: Yann-Erik de Lanlay ble hetset etter overgangen fra Viking i sommer. - Jeg er sinnssykt glad for å være i Rosenborg, og har ikke angret ett sekund, sier 23-åringen, som spilte godt mot sin tidligere lagkompis André Danielsen. Foto: Morten Antonsen

Det var i midten av juli at Viking solgte Yann-Erik de Lanlay til Rosenborg. Overgangen kom som et sjokk på store deler av Stavanger. Reaksjonene som fulgte levnet ingen tvil om at de Lanlays tid som profil og favoritt i Stavanger var forbi. De Lanlay ble sjikanert og blant annet stemplet som judas og sviker.— Jeg gjorde meg kanskje ikke mer populær i kveld, sier de Lanlay og smiler beskjedent.

— Jeg hadde regnet med at det kom reaksjoner, men ikke så mye som det faktisk gjorde. Språkbruken var i overkant tøff. Men jeg tror folk har fått tenkt seg om nå. Jeg har i hvert fall ikke angret på at jeg gikk til Rosenborg, sier han.

Mange endringer

For Kjell Jonevret og Viking ble søndagens kamp en tung bekreftelse på forskjellene mellom de to klubbene. Der Rosenborg kunne pumpe inn spillere i landslagsklasse fra benken, hadde Viking-treneren langt fra like mye å velge i da karantener og skader gjorde at han måtte gjøre en rekke endringer på laget som tapte 0-1 mot Sarpsborg i cupsemien torsdag. Bedre ble det heller ikke av at Samuel Adegbenro måtte gi seg med det som trolig er en lyskeskade midtveis i 1. omgang.

— Vi var slitne. Spesielt utover i kampen kunne du se det. Så hjalp det heller ikke å få 0-1 i ansiktet i første omgangs siste minutt. Da ble det tungt, forklarer Jonevret.

Om Yann-Erik de Lanlay hadde Vikings svenske trener følgende å si:

— Han dro til Rosenborg for å vinne medaljer og bli landslagsspiller, men han har jo ikke prestert så fantastisk bra her oppe, så det var sikkert kult for ham å score mot oss. Men jeg er ikke så overrasket over at han har fått det tungt. Det er tøff konkurranse om plassene på det laget.

Burde vært annullert

Både Jonevret og André Danielsen irriterte seg kraftig over at det ikke ble vinket i forkant av de Lanlays 1-0-scoring. Med to baller på banen, offside og én frisparksituasjon i forkant, var det bittert å slippe inn i omgangens siste sekund.

— Ingenting overrasker meg mer. I starten av sesongen var det noen som sa at dommerne holdt et høyere nivå enn spillerne i eliteserien. Det skjønner jeg ikke. Det er mye merkelig dømming. Utrolig mye rart, sier Danielsen og rister på hodet.

Denne søndagen var det imidlertid vanskelig å argumentere mot at Rosenborg var det beste laget. De løp mest, ville mest, kjempet best, scoret mål og skapte sjanser.

— Det har vært en tøff uke oppsummerte Kjell Jonevret på vei ut dørene på Lerkendal.

— Nå skal vi hjem og slikke sårene.