riise-body Mari Waagaard Thomassen

Riise hjemme i Norge

<p><strong>OSLO:</strong> Roma-spilleren velger norske leger fremfor italienske.</p>

— Jeg føler meg mer komfortabel med å være her hjemme og behandles av leger som jeg kjenner. Jeg har jo lært meg brukbart italiensk, men det er en del faguttrykk og sånn som er vanskelig å forstå. Og da er det greit å samarbeide med leger som jeg skjønner hva sier, sier John Arne Riise til Aftenposten.no.

Denne uken er Roma-spilleren hjemme i Norge for å trene seg opp etter kneskaden han pådro seg i en kamp mot Palermo for to uker siden. 28-åringen fikk tillatelse av sin italienske klubb til å utarbeide et treningsopplegg i samarbeid med norske leger og fysioterapeuter, og nå trener Riise to økter om dagen i hovedstaden for å bygge opp kneet.

Les også:

Roma-spilleren tok seg en treningsøkt på treningssenteret Elixia på Carl Berner tirsdag ettermiddag, og 28-åringen spøkte og lo med fremmøtte pressefolk og lot seg ikke plage nevneverdig av skaden.

- Det går faktisk overraskende bra! Jeg har ikke vondt, og satser på å være tilbake på banen så fort som mulig , sier Riise, som ifølge leger må belage seg på å være ute i minst fire uker til.

Det er dårlig nytt for Roma, som etter en håpløs seriestart nå er inne i en veldig god periode. Det samme gjelder nordmannen, som etter en skuffende start på Roma-karrieren har klart å spille seg til fast plass i startelleveren.

Og sunnmøringen er glad for at har rukket å vise hva han er god for før han ble skadet.

— Jeg føler meg trygg på at jeg får plassen tilbake. Det hadde vært verre om jeg ble skadet før jeg rakk å bli varm i trøya, men nå er jeg ikke bekymret, sier 28-åringen, som har sandvolleyballspilleren Iver Horrem som sin faste treningspartner under norgesoppholdet.

— Det er kjipt å trene alene, og Iver er veldig flink til å pushe meg. Det er et høyt testosteronnivå når vi trener sammen, ler Riise.