– Det var en godt gjennomført kamp av et solid norsk lag. Det var hard jobbing og god laginnsats. Litt heldige var de, men Sveits kom ikke til mange store sjanser, sa han.

Semb trakk fram Erik Huseklepp og Morten Moldskred som to spillere han ser mye framtid i.

– Erik var god så lenge han var med, og Morten kom inn med mye fart på kanten. Det begynner å sette seg en gruppe med mange spennende spillere i rett alder, og jeg synes noe er på gang, sa han.

– Mye kan forbedres, men resultatmessig har det vært en solid sesong.

Koste seg blant frustrerte sveitsere

John Arne Riise koste seg blant stadig mer frustrerte sveitsere da Norge vant 1-0 på Stade de Genève.

– Vi gjorde akkurat det vi fikk beskjed om. Vi skulle gjøre dem frustrerte, og det ble de. De slo ut med armene og gestikulerte til hverandre, og vi hørte også frustrasjonen fra publikum, sa Riise.

– Vi smilte litt da vi så på dem. De kom til en del innlegg, men innlegg mot Brede (Hangeland) er jo bare natta. Han vinner jo alt. Det er deilig å avslutte et godt landslagsår på denne måten.

Riise var en av flere spillere som trakk fram årsstatistikken (seks seirer, to uavgjorte, to tap) som en rekke som trolig ville holdt langt i en kvalifisering.

– Det ville gitt 20 poeng. Hadde vi hatt det i kvalifiseringen, ville det sett bra ut. Vi må ta med oss det positive videre, og så må vi jobbe med det vi ikke er gode nok til. Blant annet mister vi ballen for lett når vi går framover, sa han.

(©NTB)