AaFK valset over et veldig svakt Viking-lag og var nærmere å score fem mål enn Viking var redusering. Alt i alt er nok Viking det klart svakeste laget som har vært på Color Line Stadion denne sesongen.

– En god dag

Etter kampen var AaFKs trener Kjetil Rekdal opptatt av å skryte av eget mannskap i stedet for å snakke om motstanderen.

Om Viking var spesielt svake, det vet jeg ikke. Men det var i hvert fall sjanseløse i dag mot et knallgodt AaFK-lag, som hadde en meget god dag , sier en svært tilfreds AaFK-trener.

Satte press på

AaFK var tydelig påslått fra start i dag og skapte flere farligheter før Magnus Sylling Olsen gav laget ledelsen allerede etter 10 minutter.

Det var viktig å sette Viking under press og få et tidlig mål, slik at Viking ikke skulle få spille på seg selvtillit. Og det lyktes vi bra med , sier Rekdal som gir ros til spillerne for riktig innstilling.

Mange manglet

Dagens solide seier mot Viking er spesielt imponerende når man ser på hvilke spillere AaFK manglet i denne kampen. Fredrik Carlsen, Amund Skiri og Sander Post er alle skadet, mens den jamaicanske duoen Jason Morrison og Demar Phillips er på landslagsoppdrag.

– Selv om vi manglet mange faste er vi nødt til å ha 11 mann på banen. Dermed må de som kommer inn være mentalt forberedt til å prestere, og i dag presterte samtlige godt. Det var ikke helt tilfelle på onsdag, sier Rekdal og snakker om den svake cupkampen mot Hødd.

Knallgode tenåringer

Inn på laget i dag kom blant annet nittenåringene Christian Myklebust og Fredrik Ulvestad. Spesielt Myklebust var god, der han drev Trond Erik Bertelsen til vannvidd med utfordrende vingspill i første omgang.

– I Ulvestad og Myklebust har vi fått to nye forsterkninger, som jeg ikke regnet med i februar måned. Men det er ikke noe som heter ”unggutter”. Jeg forventer at unggutta skal bli voksne og prestere på lik linje med andre. Og det gjør de. Se bare på Myklebust, det ser jo ut som om han ikke har gjort noe annet enn å spille eliteseriefotball, skryter Rekdal.

Medaljeplass

AaFK er nå oppe på tredje plass på tabellen, men Rekdal vil ikke snakke om noen medaljeambisjoner.

– Vi har som mål å utvikle oss, og det gjør vi stadig. Hvor vi ender er det for tidlig å si noe om, sier Rekdal som er fornøyd med poengsankingen så langt.

Vi gjør en god mai måned. Målet var 16 poeng etter 10 kamper. Nå har vi det etter 9. Men vi møter veldig tøff motstand med RBK, Brann og Stabæk i våre neste kamper, så det blir ikke lett fremover.

Serien tar nå en landslagspause, og Rekdal gir spillerne som ikke skal spille landskamp en uke fri til å lade batteriene.

Selv skal han på fisketur.