Fløya-Fyllingsdalen 6-0 (3-0):

20-åringen fra Kautokeino hadde nerver av stål og var iskald da hun satte inn 1-0 på straffe etter en halvtime. Da hadde Fløya halvannet ben i 1.-divisjon 2016.

Så glade ble Fløya-damene da de rykket opp til 1.-divisjon. Foto: Marja S. H. Hætta

— Vi har bestemt det siden vi møtte Tromsdalen i vår. Det var ingen som ville ta straffe, og da rakk jeg opp hånden. Dette var mitt andre mål i år, sier Hætta til iTromsø.- Å sende henne opp på 0-0 – når vi kjemper om opprykk - er litt galskap. Men hun har en fantastisk fot, skryter Fløya-trener Roger Nilsen.

Opprykkstårer

Da opprykket ble klart rant tårene for Fløya-kaptein Ida Sønvisen Suhr.

— Jeg ble litt overveldet. Når jeg ser at alle gråter blir jeg påvirket. Det er sånn det er, sier Suhr til iTromsø.

- Hvor mye betyr dette for dere?

— Vi har hatt det som mål i år, men når det faktisk skjer er det noe annet. Vi kunne ha tapt i dag, det er bare en fotballkamp. Så det er utrolig godt å få det bekreftet.

Da målene rant inn i 2. omgang innså Suhr at det blir 1.-divisjonsspill på Fløyabanen neste år.

— Vi så på hverandre bak i forsvaret og sa ”tenk at det blir 1.-divisjon neste år.” Dette er så artig, sier hun med et stort smil.

- En selvfølge

Han var glad, men hadde ikke ventet noe annet enn seier mot Fyllingsdalen. Trener Roger Nilsen var skråsikker på seier før kamp – med god grunn.

— Jeg tok det som en selvfølge. Vi har vært tøffe i trynet og sagt at vi skal opp, og klarte det. All ære til jentene for den prestasjonen. I dag er de ”på” fra start, skryter Nilsen.

- Å være så tøff i trynet kan fort slå motsatt vei. Hva sier det om jentene?

— De klarte å slippe ned skuldrene, gikk ut tøft, og fikk flere mål. De var veldig gode i dag – igjen.