Åsane har hatt en god start på sesongen og ligger på en 4. plass med 14 poeng etter åtte spilte kamper. Mandag reiste laget østover for å møte tabell-leder Sandefjord. Kampen endte 2–0 til Sandefjord, og Åsane gikk på sitt andre tap for sesongen og måtte reise tomhendt hjem til Bergen.

— Vi tåler et tap vi og vi skal nok reise oss igjen, forteller Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Omdiskutert situasjon

Etter rundt 15 spilte minutter havnet Åsane-spiller Roni Peiponen i en duell og fikk trakket av seg skoen. Mens han var på sidelinjen tok Sandefjord ledelsen 1–0. Erik Mjelde fikk skutt og Åsane keeper Eirik Østgaard gjør en strålende redning, men ga en retur. Returen får Sandefjord-spiller Kevin Larsen, som fikk skutt og ballen gikk via en Åsane-spiller og i mål.

— I duellen hvor Roni får trakket av seg skoen bør vi egentlig ha frispark. Det fikk vi ikke, og så scorer Sandefjord når vi er ti mann. Det var et irriterende førstemål. Vi var ikke veldig fornøyd med dommertrioen i den situasjonen, forteller Knutsen.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og lagene gikk til pause med 1–0 i favør Sandefjord. I andre omgang levde kampen hele veien og Åsane kjempet for utlikning. Sandefjord skapte ikke veldig mye, men etter 78 minutter scoret Enric Vallés etter målgivende fra Erik Mjelde. Åsane klarte ikke å komme tilbake etter 2–0 scoringen til Sandefjord, og kampen ble punktert med i overkant av ti minutter igjen på klokken.

— Vi var bra defensivt og de skapte lite på oss. Likevel har de ballen litt for mye og vi var litt for lite flinke å holde på ballen når vi først fikk den. Når de fikk 1–0 scoringen ble premissene i kampen helt annerledes, og selv om vi kjemper godt så klarte vi ikke å svare på 2-0, forteller Knutsen.

— Vi går med hodet høyt i morgen

På tross av mandagens tap har Åsane hatt en god start på sesongen, og de ser nå frem mot å ta imot Fredrikstad på hjemmebane førstkommende søndag.

— Vi skal gå med hodet høyt hevet i toget i morgen, for vi har hatt en god serieåpning uansett. Nå har vi spilt en fjerdedel av sesongen og står med 14 poeng, det er ok det. Nå skal vi ha en full treningsuke og så skal vi komme tilbake på vinnersporet, det er det eneste som gjelder nå, forteller Knutsen.