VENNESLA: — Det første målet var flaks, men det andre er kanskje det deiligste målet jeg noen gang har scoret – særlig fordi det var et seiersmål mot Vindbjart, sier en smørblid Rasmussen etter 2-1-seieren i Vennesla.

Med denne seieren fortsetter Arendal sin gode serieåpning, og står med 14 poeng etter seks spilte kamper.

— Det er denne typen seiere som gjør at vi er et topplag. Vi spilte ingen kjempegod kamp, men vi klarer likevel å få med oss alle poengene, sier kaptein Sven Fredrik Stray.

— Vi vinner på en ordentlig dårlig dag. Heldigvis har vi noen matchvinnere i laget, og i dag var det Jakob, sier trener Knut Tørum.

Vindbjart tok ledelse

For det var den danske midtbanespilleren Jakob Rasmussen som var forskjellen på lagene, men målene lot vente på seg til langt ut i 2. omgang.

Vindbjart tok ledelsen 1-0 midtveis i første omgang da Victor Vindfjell bredsidet ballen til venstre for keeper Jostein Aaland. Jerv hadde en gigantisk dobbelsjanse, men Vindbjart-keeper Benjamin Boujar og Preben Skeie avverget. Etter pause fikk Vindfjell en god mulighet til å doble Vindbjarts ledelse, men denne gang gikk skuddet rett til side for mål.

Rasmussen snudde det

I stedet var det Arendal og Jakob Rasmussen som utlignet. Det som så ut som et harmløst skudd, gikk via leggen til Vindbjarts Kim Kvaalen og i en perfekt bue over keeper Benjamin Boujar. Da var det spilt 20 minutter av 2. omgang. Sju minutter etter var alt snudd. Samme Rasmussen var på farten igjen. Denne gang fikk han kjempetreff fra nærmere 30 meter. Ballen flakket gjennom luften før den duppet rett foran Vindbjarts keeper.

— Vi er mye bedre trent i år og står distansen godt. Derfor vi klarer å trykke på utover i 2. omgang. Vi visste at Vindbjart kom til å angripe oss det første kvarteret av 2. omgang, men etter det ville vi få rom til å spille. Og vi utnyttet de sjansene vi fikk, sier Rasmussen.

Skuffet Vindbjart-trener

Vindbjart og trener står med kun fire poeng etter seks spilte serierunder, og har fem poeng opp til trygg plass. Trener Steinar Skeie mener laget hans har fått dårlig betalt i form av poeng i serieåpningen.

— Jeg mener vi fortjente å vinne denne kampen. Arendal har en god skytter i Rasmussen, og det visste vi på forhånd. Men når vi klarer å holde ham til skudd fra 25-30 meter, så føler vi at vi har klart å gjøre jobben bra, forklarer Vindbjart-treneren.