Den synske blekkspruten Paul er en etterspurt salgsvare etter VM-suksessen.

Det lille dyret, som inntil juni levde en rolig tilværelse i Oberhausen Sea Life Centre, spådde riktig utfall i åtte av åtte VM-kamper han ble spurt om å bistå med. Nå svømmer han i tilbud.

En rekke bookmakere ønsker å kjøpe Paul, etter at eksperter på markedsføring har uttalt at reklameverdien er enorm.

Men favoritten til å overta den populære blekkspruten er nok et knippe spanske forretningsmenn. Ifølge den engelske avisen The Telegraph er de interesserte i å tilby akvariet 38.000 euro (rundt 300.000 norske kroner) for å få lov til å hente Paul til Spania. Der vil de omdøpe ham til Paolo, og bruke ham som maskot på en matfestival.

Og kanskje vil blekkspruten Paul sette pris på å komme seg vekk fra Tyskland. Han har konsekvent valgt Spania som favoritt, og har blitt en helt i landet som vant VM.

I løpet av sluttspillet ble han drapstruet flere ganger etter å ha spådd at Argentina, Tyskland og Nederland skulle tape kamper. Avisen Berliner Kurier ønsket at akvariet skulle ”kaste ham i stekepannen”, hvorpå den spanske statsministeren tilbød blekkspruten hjelp til beskyttelse.

Mandag uttalte Spanias fiskeriminister at hun kom til å be EUs ministerråd om et forbud mot blekksprutfiske i tyske akvarier.

— Jeg kommer til å spørre om dette slik at tyskerne ikke spiser ham, skal Fiskeri- og miljøminister Elena Espinosa ha uttalt.