BRANN — ROSENBORG 2-1:

Ingen filmskaper kunne ha regissert det bedre.

Seks minutter etter at 17 år gamle Bård Finne ble byttet inn for Brann, hadde han snudd det som så til å bli et leit tap, til seier og glede for hjemmefansen.

- Akkurat nå har jeg det veldig bra, egentlig. Man er jo litt nervøs når man skal inn mot Rosenborg, det blir litt spesielt mot dem. Men jeg er utrolig glad for at de ga meg muligheten, sier 17-åringen som hadde to innhopp fra før denne sesongen.

— På det første målet var jeg der og luktet returen. Jeg scoret med min første berøring på ballen. På det andre målet hadde jeg heldigvis ikke tid til å bli nervøs, sier Bård Finne.

- Han har noen egenskaper som spiss som nesten ikke kan beskrives. Jeg liker nesten sånne mål bedre enn skudd fra 25 meter, sier Rune Skarsfjord når han skal beskrive 17-åringen.

Kampen åpnet meget friskt og etter drøye to minutter kontret hjemmelaget seg til en god mulighet. Ballen endte opp hos Fredrik Haugen som forsøkte å skru den i lengste hjørne, men unggutten traff en halvmeter til side for mål.

Kort tid senere kom Rosenborgs første sjanse da John Chibuike slo hardt inn foran mål mot Daniel Fredheim Holm, men Hassan El Fakiri kastet seg ned og fikk ryddet unna.

Bare minuttet etter traff Kristoffer Larsens hjørnespark Kim Ojos hode rett foran mål. Nigerianeren fikk imidlertid ingen kraft på headingen, og Daniel Örlund plukket ballen enkelt.

Rosenborg nærmest før pause

Sistnevntes navnebror Fredheim Holm fikk så en kjempesjanse i det 14. minutt etter glimrende kombinasjonsspill av gjestene.

Den tidligere Skeid-, Vålerenga- og Aalborg-spilleren avsluttet fra ti meters hold, Piotr Leciejewski kom ut og hindret trønderledelse med en fin beinparade.

Den siste halvtimen av første omgang ble mindre innholdsrik enn det første kvarteret.

Nærmest scoring var Tarik Elyounoussi i det 45. minutt da han headet innlegget fra Chibuike like utenfor.

Borek Dockals skudd sekunder før hvilen var heller ikke langt unna.

Sikker Chibuike

Derfor var det ikke ufortjent da Rosenborg omsider fikk uttelling i det 55. minutt. Kaptein Mikael Dorsin trillet ballen gjennom til nigerianske John Chibuike, som alene med Leciejewski sikkert satte inn ledermålet.

(saken fortsetter under bildet)

SCORET: John Chibuike satte inn Rosenborgs scoring mot Brann — men det holdt ikke til poeng. FOTO: NTB SCANPIX

Brann-trener Rune Skarsfjords svar ble å sette inn Fredrik Nordkvelle for Erik Mjelde, og etter bare tre minutter på banen var lysluggen nær ved å utlikne. Birkir Sævarssons innlegg var perfekt, men Nordkvelles heading snek seg like utenfor.

På pasningene å dømme virket Sævarsson å spille med en kongle i høyrestøvelen i første omgang, men etter pause tok han servitørrollen på alvor. I det 69. minutt fant han Ojo inne foran mål, uten at spissen greide å få skikkelig kraft bak hodestøtet.

Dobbel Finne

I det 76. minutt ble Fredrik Haugen felt rett på utsiden av sekstenmeteren, men frisparket fra Erik Huseklepp gikk rett i muren og til hjørnespark.

Og slik så det ut til at bortelaget skulle ri inn til seier og serieledelse, helt til øyeblikket som de fleste av de 14.802 tilskuere på Stadion hadde ventet på kom i det 86. minutt.

Örlund måtte gi retur på et innlegg fra Larsen, og der var innbytter Finne på plass og dunket ballen i mål.

Ikke før hadde jubelen lagt seg, så skjedde det igjen.

Rosenborgs svenske keeper fomlet, og Ojo snappet ballen og gikk mot mål.

Uegoistisk trillet han den til side til Finne, som ga Brann seieren og sikret seg et minne for livet.

- Det er tungt nå, for vi gjorde mye bra når det gjelder innsats og prestasjon. Det hadde vært tungt å tape to poeng, nå tapte vi tre, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson.

— Var det to keepertabber?

- Det så ut som om det var to situasjoner som han normalt tar hånd om, ja , sier Jan Jönsson.

FAKTA SØNDAG:

Brann – Rosenborg 2-1 (0-0)

14.802 tilskuere

Mål: 0-1 John Chibuike (55), 1-1 Bård Finne (86), 2-1 Finne (89).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Kim Ojo, Erik Mjelde, Hassan El Fakiri, Brann.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Markus Jonsson, Erdin Demir – Hassan El Fakiri (Bård Finne fra 83.), Erik Mjelde (Fredrik Nordkvelle fra 60.) – Erik Huseklepp, Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen (Kristoffer Barmen fra 90.) – Kim Ojo.

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Stefan Strandberg (Tore Reginiussen fra 18.), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Borek Dockal (Ole Selnæs fra 74.), Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm – Tarik Elyounoussi – John Chibuike (Rade Prica fra 82.).

Haugesund – Sandnes Ulf 3-2 (1-2)

4291 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Grytkjær (16), 1-1 Håvard Storbæk (19), 1-2 Steinthor Thorsteinsson (38), 2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (77), 3-2 David Myrestam (85).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf.

Lagene:

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Andres Mar Johannesson, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, David Myrestam – Håvard Storbæk, Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Maic Sema (Michael Haukås fra 61.) – Pontus Engblom (Henrik Johansen fra 61.), Alexander Toft Søderlund.

Sandnes Ulf (4-4-2): Aslak Falch – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Bjørnar Holmvik – Fredrik Torsteinbø (Anel Raskaj fra 83.), Aksel Berget Skjølsvik, Morten Bertolt (Tommy Høiland fra 88.), Steinthor Thorsteinsson – Arnor Ingvi Traustason (Oskar Ørn Hauksson fra 56.), Christian Grytkjær.

Odd Grenland – Molde 0-0