Garmisch-Partenkirchen (aftenposten.no): Norges landslagstrener Alexander Stöckl skal være ønsket som landslagssjef i hjemlandet Østerrike.

Han og hopperne ankom Garmisch-Partenkirchen i ettermiddag. Snart er det renn to i hoppuka, kvalifisering på årets siste dag og deretter nyttårshopprenn 1. januar. Stöckl gleder seg, og håper at flere norske hoppere kan vise seg frem.

— Jeg har ikke hørt noe fra Østerrike om at jeg skulle være ønsket, hverken fra aktive eller andre. Og det er heller ikke aktuelt. Ikke i det hele tatt. Jeg liker jobben og har fortsatt mye å gjøre, sier 40-åringen, som har kontrakt til ut 2015.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er ikke uvant med rykter om at en trener muligens forsvinner, sterkt ønsket av rivalene.

-Jeg tror bare det var under hoppuka i fjor at den saken ikke kom opp, sier Bråthen, og sikter til alle de gangene Mika Kojonkoski skulle være på vei til en annen nasjon, enten det var Tyskland, Finland eller Russland.

Finnen ble i ni sesonger og dro hjem etter VM-sesongen i Holmenkollen i 2011. Det var i samråd med hoppkomiteen, som da også mente at tiden var inne for et skifte.

Best svar selv

-Alex gir jo selv det beste svaret på det spørsmålet om han over til andre nasjoner. Norge har kontrakt med ham. Vi har dessuten en plan på hvordan ting skal være videre. Men vi ser det ikke som noen krise at spørsmålet kommer opp. Det virker normalt. Det som er litt spesielt er at «noen sier at noen har sagt», men det er vi ganske vant med det også.

Fakta er at Alexander Stöckl og samboeren har kjøpt seg leilighet i Oslo, etter å ha bodd de to første årene i et leid hus i Bærum. Nå har også hans bedre halvdel fått seg jobb, noe som har vært viktig både for henne og familien.

-Vi stortrives og har ingen andre planer enn å gjøre en god jobb, ler treneren.