MASPALOMAS: — Er du tørst?, spør Rade Prica sønnen Liam mellom to spillsekvenser ved fotballanlegget Los Burros på Gran Canaria.

Det er sesongoppkjøring. Men også mulighet for RBK-spillerne å roe seg ned sammen med koner og barn i noen dager, før man skal videre til La Manga, Copa del Sol-turnering og fullt fokus på seriestarten.

Prica har med seg kona Anna og sønnene Tim og Liam, og virker å ha slått seg til ro med livet i RBK-leiren. Rett før jul kjøpte nemlig familien huset de har leid av Knut Tørum de siste årene, og Prica innrømmer overfor adressa.no at han trives godt på Nardo.

- Tar det dag for dag

– Vi har det fint i Trondheim. Ungene trives veldig godt, og det betyr mye, sier han.

I oktober uttalte Prica overfor Adresseavisen at han ikke så bort fra å forlenge kontrakten med klubben, som går ut i 2012. Han forklarer imidlertid at huskjøpet først og fremst skyldtes familien.

– Tørum ønsket å selge huset, og vi ville ikke flytte til et annet sted. Derfor kjøpte vi, sier han.

– Hva tenker du om framtiden, da?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på siden sist dere spurte. Som fotballspiller tar man det litt dag for dag, svarer Prica.

- Helt skadefri

Det er uansett liten tvil om at svensken koser seg om dagen. Riktignok har han uttrykt at RBK-stallen per i dag er for tynn, men om man husker tilbake til svenskens egen oppkjøring til fjorårssesongen, er hverdagen nå helt forandret.

Mens han hanglet med en ankel og en lårmuskel gjennom 2010- vinteren – og også sesongen gjennom – er han nå 100 prosent skadefri. Og dunker inn mål under treningene.

– Det er herlig. Jeg kjenner ingenting, og håper virkelig jeg får gå skadefri framover, sier han – som uansett ikke har noe å skjemmes av hva gjelder forrige sesong.

For rett skal være rett. Det er toppscoreåret 2009 han huskes best for, men på 22 kamper scoret han 13 mål også i fjor.

– Og i flere av kampene måtte jeg også gå av tidlig, minner han om med et smil om munnen.

– Jeg håper selvfølgelig det blir bedre i år. Jeg har riktignok passert 30. Men det kjennes bra ut foreløpig, gliser huseier Rade Prica.