REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 1-2

Etter at Barcelona vant 2-0 over Athletic Bilbao tidligere på lørdagen, var det to lag med et sårt behov for poeng som møttes i Madrid-derbyet.

Det endte med at det er Real Madrid som står igjen som kveldens — og La Liga-startens - store taper, etter at Atlético Madrid vant 2-1 på Santiago Bernabeu.

Arda Turan scoret vinnermålet for gjestene kvarteret før slutt. Tiago Mendes, som scoret Atléticos første mål, var naturligvis henrykt etter kampen.

— Real Madrid krever alltid mye av motstanderne. Vi spilte som et lag, og vi ga alle hundre prosent, og det gikk fantastisk, sier Tiago ifølge AS.

- Publikum har rett i å pipe på Casillas

Ifølge flere spanske medier skal Real Madrid-fansen ha pepet mot keeper Iker Casillas etter at Atlético tok ledelsen på en corner i første omgang.

Deler av fansen skal også ha ropt Casillas' navn for å støtte klubblegenden.

Casillas har spilt for Real Madrid hele karrieren, men har ikke vært på sitt beste de siste årene.

— Jeg har ikke hørt at de pep mot Casillas, men dersom det skjedde, har publikum alltid rett, sier Real Madrid-stopper Pepe ifølge Marca.

Selv sier Casillas at han vil svare publikum med godt spill.

— Publikum er selvstendige, og hvis de må pipe på meg, bør jeg vite hvordan jeg skal stenge det ute. Jeg må fortsette å jobbe og svare på best mulig måte, som er å spille fotball, sier Casillas.

Seks poeng bak

Dermed gikk Real Madrid på sitt andre strake serietap, etter 2-4-tapet mot Real Sociedad forrige serierunde.Real Madrid er nå hele seks poeng bak Barcelona, mens regjerende seriemester Atlético Madrid kun er to poeng bak katalanerne.

— Vi må gjøre en analyse og prøve å fikse dette problemet fort. Vi gjorde en flott første omgang, som på Anoeta (Real Sociedads hjemmebane, journ. anm.), men andre omgang var ikke bra, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti ifølge AS.

Atlético Madrid har nå slått knallhardt tilbake, etter at Real Madrid beseiret dem i Champions League-finalen i mai.

Atlético hadde nemlig allerede slått Real Madrid over to kamper i den spanske supercupen før lørdagens borteseier.

Nytt dødballmål

Før byderbyet hadde Atlético Madrid scoret tre av sine fire mål denne sesongen etter dødballsituasjoner. Derfor var det naturlig at hjemmefansen på Santiago Bernabeu var nervøse hver gang Atlético Madrid gjorde klar en corner, spesielt siden defensive dødballer har vært en av Real Madrids svakheter.

Det var imidlertid lite som tydet på at Real Madrid hadde forberedt seg på Atléticos livsfarlige cornere, for etter ti minutter dukket Tiago Mendes opp bak ryggen på Cristiano Ronaldo, og headet gjestene i ledelsen.

Atlético hadde allerede vist frem sin spisskompetanse på dødballer. En av deres andre mest fremtredende kvaliteter, det fremragende forsvarsspillet, skulle imidlertid ikke skinne like klart utover i omgangen.

Farlig Bale-frispark

Real Madrid skapte nemlig store muligheter etter hvert.

Etter 23 minutter ga Cristiano Ronaldo Gareth Bale tillatelse til å ta et sjeldent frispark, waliseren takket for tilliten med å dundre ballen over muren, et skudd Miguel Angel Moyá i Atlético-målet reddet på glimrende vis.

Tiago Mendes scoret kampens første mål. Foto: NTB SCANPIX

Få minutter senere satte Cristiano Ronaldo fart innover i Atléticos straffefelt. Ronaldo gikk i bakken etter en duell med Guilherme Siqueira. Dommeren pekte på straffemerket — en avgjørelse som så korrekt ut på TV-bildene.Ronaldo plasserte straffen nede i hjørnet, langt utenfor Moyás rekkevidde.

I denne perioden satte Real Madrid virkelig Atléticos genierklærte forsvar på prøve. Like senere spilte Ronaldo Karim Benzema helt fri innenfor sekstenmeteren, men Benzemas førstetouch hørte bedre hjemme i norsk åttende divisjon enn på Santiago Bernabeu, og Moyá kunne enkelt plukke ballen.

Hernández slet

Det skulle Benzema få angre på, for sjansene kom ikke like lett for Real Madrid etter hvilen. Javier Hernández, målsniken som er hentet på lån fra Manchester United, kom inn for Benzema like etter timen. Han slet imidlertid stort med å prege kampen.

Atlético var heller ikke spesielt farlige, men kvarteret før slutt tok de likevel ledelsen. Raúl Garcia hoppet på lurt vis over ballen innenfor sekstenmeteren, noe som tillot Arda Turan å trille inn vinnermålet.

Etter det slet Real Madrid med å skape de aller største mulighetene, blant annet fordi nysigneringen Toni Kroos var lite presis med dødballene.

Det kunne faktisk bli enda bedre for Atlético Madrid. Antoine Griezmann var nær å øke ledelsen på en kontring like før slutt.

Det skulle imidlertid ikke bli flere mål, og Atlético Madrid-manager Diego Simeone, som fulgte kampen fra en VIP-boks på grunn av sin suspensjon, kunne juble for tre poeng.