KRISTIANSAND: Sørlendinger som har spilt på landslaget har liten tro på Norges VM-sjanser foran kveldens VM-kvalifisering mot Kypros.

Vi har stilt tre av dem følgende spørsmål:

1. Hva tror du om Norges VM-sjanser?

2. Hva synes du om det Norge har levert i kvaliken til nå?

3. Hva må til for at Norge får et oppsving?

4. Hvem bør overta som landslagstrener etter Drillo?

Marius Johnsen, sju landskamper/0 mål

1. Helt ærlig så er jeg ikke veldig oppdatert. Det er mulig jeg hadde vært mer oppdatert hvis det hadde gått bra. Men det har ikke vært det store under Drillo, og vi har vel ikke kommet så mye videre etter Åge (Hareide). Jeg tror VM-sjansene er små.

2. Selv om jeg ikke har fulgt med på alt, så vet jeg hva Drillo står for, og den fotballen synes ikke er veldig utviklende. Det argumenteres med at vi må stikke fingeren i jorda, og se på hvilke ressurser vi har tilgjengelig, men jeg synes fotballen Norge spilte under Åge var mye mer offensive og produktiv. Dessuten har ikke Drillo oppnådd de resultatene vi hadde håpet på.

3. Norge må stake ut en kurs for hvordan man ønsker å spille fotball. Og der tenker jeg at vi har materialet i en del spennende typer fra U21 samt U17 og U18-landslagene. De er helt andre typer spillere med høyere ferdigheter. Det må en ta høyde for når en skal velge ny landslagssjef.

4. Ronny Deila, Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken har vist seg å være dyktige. Jeg tror også Per Høgmo kunne fungert.

Frank Strandli, 24 landskamper/tre mål

1. Førsteplassen kan vi så godt som glemme, og selv andreplassen blir vanskelig, og det innebærer at vi først slår Kypros og deretter Sveits, som har vist seg å være et bedre lag enn Norge. Det er en fryktelig lang vei, men det har sikkert skjedd før, og så lenge det er mulig, er det håp.

2. Den har ikke vært noen høydare, under pari vil jeg si. Men klarer vi å kvalifisere oss er det ingen som snakker om hvordan kvalifiseringen var.

3. Vi må satse på den nye generasjonen som kommer opp. Hvis de unge tar steget, får vi helt andre spillertyper, og det er spennende.

4. Jeg hadde håpet det skulle bli Ståle (Solbakken), men det blir det ikke nå. Ut over det har jeg ingen formening om hvem som bør overta.

Bård Borgersen, ti landskamper/to mål

1. Vi må være optimister så lenge det er håp, og det er jeg. Jeg tror på VM-sluttspill hvis jeg bruker hjertet, men ikke hvis jeg bruker hodet. Men i dag velger jeg å bruke hjertet.

2. Jeg hadde helst sett at vi var mer stabile på et høyere nivå. Jeg er ikke helt fornøyd.

3. Norge må våge å være offensive og by på seg selv, og tørre å feile. Taper man da går man i alle fall ned med flagget til topps. Dessuten må vi bygge videre på de mange unge, fremadstormende spillerne som har skapt entusiasme i folket.

4. Det vil jeg ikke legge meg opp i.