Det er noe symbolsk over Kristus som står der med sine utstrakte armer over Rios kritthvite strender, og vesle Alanzinho som går og grubler over neste sesong.

Ikke fordi han søker hjelp og råd fra de høyere makter, men statuen maner til ettertanke – om fjorårssesongen, og hans egen sjef, som nå er gjenstand for debatt rundt den nye landslagssjefsstillingen i Norge.

Aftenposten treffer Alanzinho sammen med samboer Charlotte Lade (21) på fjelltoppen Corcovado, hvor den verdensberømte kristusstatuen står.

Fornøyd

I Norge har Stabæk-trener Jan Jönsson har blitt nevnt av mange i diskusjonen rundt den nye sjefen for Norge. Men Alanzinho frykter ikke at suksesstreneren skal bli Norges nye landslagstrener.

–Det eneste jeg kan si er at Jan er mer enn kvalifisert, noe han har vist gjennom sin innsats i Stabæk. Jeg drar tilbake til Norge i begynnelsen av januar og regner med at han fortsatt er min trener, noe annet har jeg ikke fått indikasjoner på , sier Alanzinho.

Les også: Jönsson smigret over interessen!

Han er fornøyd med tilværelsen i Stabæk, men han har aldri lagt skjul på at han ønsker å prøve seg i en stor europeisk klubb:

–Men jeg bytter ikke med hva som helst. Dessuten har jeg skrevet en ny kontrakt som løper frem til 2011. Så alle utspill ligger hos Stabæk, understreker Alanzinho.

–Blir mer krevende

Tiden i Rio er også gjenstand for rekreasjon og tanker om sesongen som for lengst er ferdigspilt.

Spesielt etter en sesong med et hav av «Årets spiller»-priser, Kniksenpris og seriegull med Stabæk. Nå tror Alanzinho han kan få det tøffere i den norske serien.

–Jeg har hatt en utrolig sesong, sier han oppglødd, men blir ettertenksom:

–Neste sesong vil bli krevende. Alle kjenner min spillestil, alle vil ta meg, og samtlige lag vil slå Stabæk. Slik er fotballen, og det betyr bare at jeg må heve meg enda mer. Spesielt skal jeg bli bedre på det defensive spillet, og kunne stå en hel kamp på et høyt nivå, sier han.

Ferie

Turtelduene skuer ut over Rio. Charlotte Lade har aldri tidligere vært i byen, og hun er imponert over det hun har opplevd:

–Livet er blitt mye bedre for meg etter jeg traff Charlotte , sier Alanzinho.

–Jeg har vært her i 10 dager, møtt familien og venner. Jeg er tatt imot med åpne armer av alle. Vi har shoppet mye, spilt litt fotball på de vakre strendene, spist utrolig god mat, og hatt sosiale lag med vennene til Alanzinho. Jeg skal innrømme at jeg er svak for morens grillmat, forteller Charlotte Lade, som nå drar tilbake til Norge for å feire jul.

Ny stadion

8. mars serieåpner Stabæk mot Vålerenga i sitt nye stadion, Telenor Arena. Selv er Alanzinho bare sånn passe fornøyd med den nye stadion.

–Den er flott, men den er helt overbygd. Jeg som er brasilianer elsker å spille ute gjennom den norske sommeren. Da er det sol og varme, og spillet mitt funker liksom bedre. Men for Stabæk som er et teknisk lag blir det bedre, fordi kunstgresset gir mer fart på ballen, og krever dermed bedre teknikk av spillerne, sier han.