JAFFA (aftenposten.no): Rosenborg-stopperen er duellsterk, spiller med selvtillit og har pasningsfot. Defensivt har Rosenborg-profilen vært bunnsolid til nå i EM. Offensivt er han et våpen på dødball, noe han beviste da han fikk straffe etter en dødball rett før slutt mot Italia.

Den kombinasjonen, ispedd litt etter hvert erfaring, gjør at sørlendingen er en mann for større oppgaver med tiden.

— Hektiske sluttminutter, hvordan opplevde du det?

— Ja, det var mye som skjedde på slutten der, sier Strandberg og himler med øynene.

- Først var det en soleklar straffe til meg. Han hadde holdt i meg i mange dødballer på rad, men det var godt av dommeren å se det. Men straffen var riktig. Og jeg var sikker på å sette straffen. Jeg var sikker på å score, sier Strandberg.

Med innsiden av høyrefoten vred han ballen ned til høyre for Italias keeper.

Strandberg ble hvilt fra start, men erstattet Thomas Rogne som slet med en krampe.

Men det var ikke mange minuttene Norge fikk være gruppevinner i sin EM-gruppe. Italia slo tilbake da Norge rotet det til og ballen forsvant over luggen på Strandberg og i mål.

- Vi kom under press på slutten der, som under store deler av kampen. Det ble litt flipperspill bak der, det er sånn som skjer. Men så kom ballen overraskende på meg, jag rakk ikke å gjøre noe særlig. Jeg måtte hoppe bakover for å prøve å redde den, men det gikk ikke. Det er sånn som skjer.

Likevel er bronsen sikret. Tor Ole Skullerud & co. har kopiert Nils Johan Sembs lag fra 1998. - Surt at det tross alt bare ble 1-1?

— Ja, selvfølgelig er det surt der og da. Men etter en times tid skal vi riste det av oss. Vi er tross alt i en semifinale i EM, sier Strandberg.