• Video med tillatelse fra Cardiff City

Ole Gunnar Solskjær leder lørdag Cardiff til dyst i FA Cupens fjerde runde mot Bolton.

På fredagens pressekonferanse presenterte Solskjær Jo Inge Berget som sitt foreløpig siste kjøp som Cardiff-manager.

Manageren vant i fjor høst den norske cupen med Molde, og han mener at den norske cupvarianten går den engelske versjonen en høy gang.

— Den norske cupen er like stort, kanskje enda større. Med Champions League, å vinne ligaen og komme seg inn blant topp fire, har Fa Cupen mistet litt av glansen.

— I Norge er den største kampen cupfinalen. Det er et fantastisk øyeblikk, et sånt øyeblikk du jobber for, sier Solskjær til FATV, gjengitt av Cardiffs offisielle hjemmeside.

Sterke cupminner

For ti år siden vant Solskjær Fa Cupen som spiller for Manchester United.

Minnene står fortsatt sterkt.

- Da jeg gikk rundt på banen etter kampen tenkte jeg at det kunne være min siste kamp. Kneet var dårlig, og jeg skulle ha en operasjon. Men jeg kom tilbake etter to år, sier Solskjær.

Solskjær fikk en drømmestart på Cardiff-karrièren da han avanserte fra FA Cupens tredje runde etter en snuoperasjon mot Newcastle. Det ga imidlertid intet oppsving i ligaen. Solskjær håper en ny FA Cup-seier nå kan gi en etterlengtet seiersrekke i ligaen.

— Jeg håper et godt resultat mot Bolton kan sette oss i gang i ligaen. Etter Newcastle-kampen burde vi fått mer ut av møtet med West Ham, og vi kunne også fått mer ut av Manchester City-kampen, sier Solskjær.

Blitt i Manchester

Mot City sist helg tapte Cardiff 4-2. — Jeg likte responsen til spillerne etter en svak start, forteller Solskjær.

Cardiff har tilbrakt en uke i Manchester, der de ifølge Solskjær har hatt gode treningsfasiliteter.

— Vi har fått spart litt energi ved å bli værende her. Det trenger vi mot Manchester United, sier Solskjær om møtet med gamleklubben førstkommende tirsdag.

Dæhli: - Fint å komme i gang

Mats Møller Dæhli er blant Solskjærs første kjøp. Han kan bli en av tre norske signeringer i januarvinduet. Magnus Wolff Eikrem er hentet inn, og Jo Inge Berget kan følge etter.

Dæhli kom i gang med 45 minutters reservelagsfotball tidligere i uken.

- Det var fint å spille igjen. Det var min første kamp på syv uker, så det var godt å komme i gang. Det kjentes bra, sier Dæhli til Cardiffs hjemmeside.

Han forteller at han har fått et godt inntrykk av Wales-klubben.

— Spillerne har tatt meg imot på en god måte. Jeg vil spille på førstelaget, men jeg vet at jeg fortsatt er i en utviklingsfase og at det er deler av spillet mitt jeg må jobbe med, sier Dæhli.