Mandag var det over og ut for England. Kort tid etter at landslaget gikk på et pinlig tap mot miniputten Island, meldte landslagssjef Roy Hodgson at han gikk av. Nå må England lete etter ny trener før VM i 2018. Tidligere Norge-sjef Egil Drillo Olsen er langt fra imponert over det han så under kampen i går.

— Jeg er skuffa over England, samtidig som jeg naturlig nok er imponert over Island. England hadde overraskende lite å bidra med. Roy Hodgson har endret seg sammenlignet med hva han sto for tidligere. Så tafatt jeg har sett England i det siste, særlig offensivt, er det sjelden jeg har sett, sier Drillo til Adresseavisen.

Lanserer svensk trener

Spekulasjonene rundt hvem som overtar jobben til Hodgson startet øyeblikkelig etter kampen. Tidligere England-spiss Alan Shearer lanserte seg selv. Gary Neville er nevnt, det er også U21-trener Gareth Southgate. Drillo mener at det engelske fotballforbundet bør velge mannen som satt på benken ved siden av under kampen mot Island.

— De trenerne som gjør det godt og får mye ut av lite, står høyt i kurs. Lars Lagerbäck må jo stå høyt i kurs nå, og de har jo hatt en svensk trener før der borte. Jeg har veldig stor sans for han som type, og for hva han står for fotballmessig. Jeg regner med at han vil det selv, men jeg vet ikke hvordan det engelske fotballforbundet tenker, sier Drillo.

Mener Rooney burde blitt byttet ut

Olsen mener spesielt at kaptein Wayne Rooney burde vært byttet ut tidligere. Kapteinen ble byttet med United-spiss Marcus Rashford i det 86. minuttet.

— Hvilke argumenter han har for å bruke Rooney og ikke ta han ut mye tidligere enn han gjorde skulle jeg gjerne likt å vite, sier Drillo.

Til tross for EM-exit allerede i 1/8-delsfinalen mener han at troppen til England kunne gjort det bra i mesterskapet.

— Noen lag er bedre enn summen av enkeltspillerne tyder på, og noen har et dårligere lag enn det skulle tyde på. Jeg mener England har bedre spillere enn det de presterer kollektivt, så jeg synes de har fått lite ut av det, sier han til Adresseavisen.