Nord-Irland er ute av EM-sluttspillet, men laget klarte seg overraskende bra. Derfor ble troppen mottatt som helter på Titanic Fanzone i Belfast tidligere denne uken. Alle spillerne ble presentert på podiet. Men én mann manglet.

Aftenpostens reporter i EM:

Han ble hentet inn til slutt. Og til lyden av Gala-hiten «Freed from Desire» gikk folk bananas da Will Grigg ble kalt inn på scenen.

Mannen som ikke har spilt et eneste minutt EM-fotball, men som er blitt en kulthelt på grunn av fansens sang «Will Grigg’s On Fire» — en slags coverlåt av «Freed from Desire».

Se den elleville seansen her:

«Will Grigg’s On Fire» er inne på de britiske hitistene, og mange millioner har vært inne og hørt sangen på medier som Facebook og YouTube.

Det startet i Wigan

Hvem er så denne Grigg? 24-åringen er født i Solihull i England, men spiller landskamper for Nord-Irland. Til daglig er han spiss i den engelske klubben Wigan, som forrige sesong rykket opp fra League One til Championship (nivå to).

Grigg skal ha en stor del av æren for opprykket ettersom han scoret 25 seriemål og dermed ble toppscorer i League One.

Det var Wigan-supporteren Sean Kennedy som i vår fant opp sangen. Kennedy tok utgangspunkt i låten «Freed from Desire», utgitt av italienske Gala midt på 1990-tallet. Han la ut sin versjon på YouTube, og Grigg-hyllesten spredte seg lynraskt.

På YouTube er videoen sett av mange millioner, og du kan se Kennedys versjon her (begynner ca. ett minutt ut i videoen):

Fikk gratis sesongkort

31. mai utga London-bandet Blonde sin versjon av Grigg-sangen i samarbeid med Kennedy og Wigan. Låten ble raskt en hit på iTunes. Inntektene går til «Joseph's Goal», en Wigan-basert veldedighetsorganisasjon.

26-årige Sean Kennedy, som kaller seg DJ Kenno, er storfornøyd med mottakelsen av sangen hans.

– Det er strålende. Folk synger den overalt, og vi får mange positive tilbakemeldinger, sier Kennedy til Daily Mail.

– Jeg satt bare og laget en teit video – jeg har laget mange slike. Men denne falt i god smak, konstaterer han.

Wigan-formann David Sharpe fikk selvsagt med seg Grigg-sangen, og han var snar med å gi belønning til Kennedy.

– Du har nettopp fått deg et gratis sesongkort for neste sesong, som takk for å ha laget tidenes beste supportersang, meldte Sharpe på Twitter.

Her synges sangen av Wigan-fans:

EMs mest kjente

Noen uker senere skrev Wigan-formannen:

– I mitt første år som formann har vi rykket ned, rykket opp igjen, og nå har vi fått en sang på topp 10-listen!

Så kom EM, og Nord-Irland ville være med på moroa siden Grigg var tatt ut i deres tropp. Det nordirske fotballforbundet delte låten og oppfordret fansen til å støtte organisasjonen «Joseph's Goal».

– La oss få denne låten til topps på hitlisten!», skrev landslaget på Twitter.

De nordirske supporterne trykket sangen til sitt hjerte og kjørte på i alle EM-kampene. Her kan du se den i forbindelse med nordirenes kamp mot Hviterussland:

Før den kampen avslørte den tyske stjernen Mats Hummels at han er en stor fan av 24-åringen, eller sangen om han...

– Jeg elsker sangen og hele historien. Det er fantastisk, sa Hummels.

Grigg: — Ufattelig

Hva tenker så Grigg om Europamesterskapet der han fikk null spilletid, men ble verdenskjent likevel? Svenske Aftonbladet intervjuet 24-åringen for noen dager siden.

– For min egen del er jeg veldig skuffet. Jeg forventet å få spille. Men jeg kommer kanskje til å se tilbake på EM som en stor erfaring, sa Grigg.

Sangen var en opptur. Den ble adoptert av flere lands supportere.

– Det har vært helt ufattelig, først å få høre den i Wigan og deretter på en så stor scene som i EM. Det er også artig at sangen har gitt store pengebeløp til veldedighet. Sean Kennedy lyktes med å gjøre låten til en verdenshit, og det er fantastisk, sier Grigg.

Men å bli verdenskjent uten å ha fått ett eneste minutt i EM, det er litt kjipt.

– Det er skuffende og frusterende. Men som manageren sa; han kan ikke ta ut laget basert på hva fansen synger, sier Will Grigg.