Charlotte Kalla er blant stjernene som dropper årets utgave av Tour de Ski.

Kalla er et av gullhåpene til Sverige når OL går av stabelen i sørkoreanske Pyeongchang i over nyttår.

Lørdag viste 30-åringen at hun er i rute da hun vant 10-kilometeren i fri teknikk i Toblach, foran fem norske jenter.

Kalla leder nå verdenscupen sammenlagt, men den mister hun i desember, når hun ikke stiller til start i Tour de Ski.

– Det er OL som er det største, og det er bare noen poeng jeg leder med, så jeg holder meg til planen, at det er OL som er viktigst, sier Kalla ifølge den svenske avisa Expressen.

Hun har nå deltatt i årets siste konkurranse. Nå går Kalla inn i en lengre treningsperiode, for å stille best mulig forberedt til det som venter i februar.

– Vil svekke konseptet

Kalla er blant flere stjerner som har valgt å droppe Tour de Ski i år. Marit Bjørgen eller Johannes Høsflot Klæbo kommer heller ikke til å delta, noe Vegard Ulvang har reagert på.

Han sitter som leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). I et intervju med VG i forrige uke uttalte han følgende til avisa;

– Tour de Ski er en viktig konkurranse. Om de beste ikke stiller over tid, så vil det svekke konseptet. Det er jeg ikke glad for. Det blir et dårligere tilbud uten de beste.

Til Expressen sier Kalla at hun forstår Ulvang.

– Man vil at de beste skal være med, men slik som touren er plassert, så er det en stor risiko for slitasje, forklarer Kalla.

30-åringen droppet også Tour de Ski før forrige OL. Under mesterskapet i Sotsji tok Kalla to sølv og gull for Sverige på stafetten.

– For tett opp mot OL

Kalla foreslår nå at Tour de Ski blir flyttet.

– De bør kanskje vurdere å legge den på et annet tidspunkt. Jeg skjønner at de er best for eksponeringen når folk har fri i jul- og nyttår, og at det er et utstillingsvindu for langrennssporten. Men det er bare hvert fjerde år at det ikke er et mesterskap, og som touren blir viktig, forklarer Kalla.

Om Tour de Ski ikke hadde vært så tett inn mot OL, ville hun ha vurdert å bli med.

– Men akkurat nå kjennes det ut som jeg ikke vet hvor sliten jeg vil bli, og det er større risiko for å dra på seg en sykdom dersom man konkurrerer, og det vil jeg ikke ha med mindre enn en måned til OL, sier Kalla.

Rikard Grip, Sveriges landslagssjef, sier det ikke er en positiv utvikling.

– Det blir nå er spørsmål for FIS hvordan man skal evaluere og utvikle touren, sier han til Expressen.