Han var den unge superstjernen som vokste frem på Manchester Uniteds lag på 1990-tallet. I dag fyller David Beckham 40 år.

Vanligvis er det jubilantene som får gavene, men lørdag var det kanskje bildetjenesten Instagram som kunne smile bredest.

Den engelske fotballprofilen feiret lørdagens milepæl med å opprette en konto på Instagram. Og det er liten tvil om at engelskmannen langt fra er glemt.

David Beckham spilte for Manchester United fra 1995 til 2003. Her feirer han etter 1-1-seieren over Inter i 1999, som var nok til å sikre semifinaleplass i Champions League det året. Foto: AP

Syv timer etter at han la ut sitt første bilde, har Beckham allerede 1,5 millioner følgere på det sosiale nettverket.— God morgen og hallo! Det er flott å endelig være på Instagram, det har tatt lang tid, men jeg kan ikke vente med å starte å dele alle mine spesielle øyeblikk med dere, skrev Beckham i bildeteksten på sitt første bilde.

40-åringen feirer den store dagen med familien i Marrakesh i Marokko.

Seks ligatitler

Beckham ble raskt et ikon etter at han debuterte i Premier League for Manchester United 2. april 1995. Han skulle senere vinne seks ligatitler med Manchester United. Han leverte også en minneverdig prestasjon da Manchester United sikret trofétrippelen i 1999 med seieren i Champions League-finalen over Bayern München.

Den kvelden slo Beckham corneren som endte med Ole Gunnar Solskjærs vinnermål.

Beckham har også vært kaptein på det engelske landslaget, og spilt for andre storklubber som Real Madrid, Paris Saint-Germain, AC Milan og Los Angeles Galaxy.

Beckham er gift med Victoria Beckham, også kjent fra popgruppen Spice Girls. Paret har fire barn sammen.

Selv om Beckham fikk mye oppmerksomhet for Instagram-debuten lørdag, er det et stykke opp til de aller mest populære stjernene.

Artisten Beyoncé har i skrivende stund hele 31,2 millioner følgere på Instagram.