BARCELONA-CELTIC 7-0

Messi satt på benken i 60 minutter da Barcelona tapte 1-2 hjemme for Alaves lørdag kveld.

Men mot Celtic var argentineren tilbake i startoppstillingen. Og det smalt umiddelbart.

Neymar tredde gjennom til Messi etter tre minutters spill, alene med keeper Dorus De Vries plasserte argentineren ballen i mål fra skrå vinkel.

Celtic fikk straffe midtveis i første omgang da keeper Marc-Andre Ter Stegen felte Moussa Dembele. Sistnevnte tok straffen selv, menskuddet ble reddet.

Det kunne og burde vært 1-1. Men tre minutter senere var det i stedet 2-0 til vertskapet, etter at to mann hadde filleristet det skotske forsvaret. Messi spilte vegg med Neymar, Celtic-forsvarerne hang ikke med da Messi plasserte ballen i mål med venstrefoten fra tre meters hold.

— Det var en maktdemonstrasjon av en helt annen verden. Det er bare å takke for oppvisningen, utbrøt Viasat-ekspert Vidar Davidsen etter 2-0-målet.

Celtics spillere var svimle og rundspilte. Fra da handlet det om hvor mange mål Barcelona var i stand til å score. Men Messi og hans venner nøyde seg med de to før pause.

Målene skulle imidlertid komme. Hele tre av dem det føste kvarteret i andre omgang.

3-0 (49): Neymar skrudde et frispark via Celtic-muren og i mål. men keeper De Vries hadde fingrene på ballen og kunne hindret scoring.

4-0 (59): Et nydelig forarbeid av Neymar ble dunket i mål fra Andres Iniesta på direkten fra 10 meters hold. Praktfullt utført!

5-0 (61): Så markerte Luis Suarez seg. Uruguyaneren la inn fra høyre og foran mål bredsidet Messi inn sitt tredje mål for kvelden.

For 36. gang hadde argentineren scoret tre mål for Barcelona, og det er intet mindre enn en fantastisk prestasjon.

Fullstendig overkjørsel

Men Barcelona var ikke i nærheten av å gi seg. Kvarteret før slutt var det 6-0, og for en prestasjon det var igjen. Forspillet til Neymar var supert. Nedaket med brystet, vendingen feilvendt fra mål og avslutningen i krysset fra Luis Suarez var i den ypperste verdensklasse.

Det var enorm forskjell på lagene. Celtic var ikke i nærheten av noe som helst, Barcelona lekte seg.

Eller som Viasats Spania-ekspert Petter Veland twitret:

— Det er så vakkert, så virilt, så rått, så godt, så sykt!

Men var Barcelona ferdige med sitt show? Nei!

Tre minutter før slutt la Messi inn til Suarez som bredsidet inn sitt andre mål for kvelden.

— Vi har hatt noen vanskelige dager etter helgen. I kveld var muligheten til å slå tilbake og vi klarte det, fastslo Suarez i et intervju med Viasat.

7-0. Det er overkjørsel, det!

SUPERDUO: Lionel Messi og Neymar herjet med Celtic-forsvarerne på Camp Nou. Foto: ALBERT GEA, REUTERS/NTB SCANPIX