1-0-seieren over Aalesund på Viking stadion 17. juli er forrige gang Knarvik startet en kamp. I den kampen ble han til gjengjeld byttet ut i pausen. Kun fire starter har det blitt totalt denne sesongen, og Knarvik legger ikke skjul på at det har vært tøft å være Viking-spiller.

– Det har ikke vært lett, og jeg lyver hvis jeg sier noe annet. Jeg har prøvd å være positiv i hele år, men det har vært tøft, sier Knarvik til Aftenbladet.no.

Midtbanespilleren får sjansen mot Sarpsborg i King Osei Gyans fravær. Ghaneseren er ute med fem gule kort. Knarvik har fortsatt to år igjen av kontrakten. Han vil ikke si for mye om framtiden, men innrømmer at det må tas en evaluering etter sesongen.

– Jeg har to år igjen av kontrakten og forholder meg til det. Jeg har spilt 99 prosent av alle kamper de siste sesongene, men det har ikke vært tilfelle i år. Selv om jeg var skadet en periode har det vært en uvant situasjon. Jeg er i en alder der jeg fortsatt har mye å gi, og er avhengig av gode opplevelser, sier han.

Knarvik inn for King ser ut til å være den eneste forandringen Åge Hareide gjør på laget som slo Lillestrøm 2-0. Valon Berisha er tilbake i troppen, men etter to mål mot LSK får André Danielsen fornyet tillit. Christian Landu Landu, Tomasz Sokolowski, og Trond Olsen er alle uaktuelle på grunn av skade.

Selv om Sarpsborg allerede er klar for nedrykk, tror ikke Hareide på noen lett kamp.

– Siden de spiller helt uten press er det litt ekkelt å spille mot dem. De har slitt på bortebane, men lykkes bra på deres eget kunstgras. Til tider har de overspilt litt, og det har straffet seg. Får vi det første målet kommer de til å slite, sier Hareide.

Forventet Viking-lag (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Tommy Knarvik, Birkir Bjarnason – Yann-Erik de Lanlay, Erik Nevland, Vidar Nisja.