UEFA-president Michel Platini har vært kjent som en av Qatar-VMs sterkeste støttespillere. Den tidligere midtbanestjernen har i lang tid jobbet for å bedre det politiske forholdet mellom Frankrike og Qatar, og sønnen hans jobber i et qatarisk selskap.

Men Platini akter ikke å garantere at 2022-VM vil finne sted i Qatar.

— Vi har hele tiden sagt at dersom det minste lille tegnet på korrupsjon oppstår, kommer vi til å gjøre om beslutningen, sier Platini til den franske tv-kanalen TF1. ## Stemte på Qatar

I juni i år skrev engelske The Times en omfattende artikkel, der de hevdet at den tidligere FIFA-toppen Mohamed Bin Hammam hadde bestikket fotballsjefer med store pengesummer, for å sikre at VM ble tildelt Qatar.

Det er kanskje avsløringen som har vært mest skadelige for VM-arrangøren, selv om spekulasjonene om korrupsjon har vært der helt siden det lille arabiske landet fikk mesterskapet etter en avstemning i FIFAs eksekutivkomité i desember 2010.

Platini innrømmer at han stemte for Qatar, men avviser at noen forsøkte å påvirke hvem han stemte på.

— Ingen forsøkte å påvirke meg. Etter det jeg vet var det full åpenhet i avstemningen, sier Platini.

Den amerikanske advokaten Michael Garcia har undersøkt om Qatar-prosessen var korrupt. Arbeidet har blitt til en rapport, men denne har FIFA nektet å offentliggjøre.

Platini er blant dem som har oppfordret til at rapporten skal offentliggjøres.