Bolton Wanderers unngår utkastelse fra ligasystemet etter oppkjøp

I motsetning til Bury FC klarte Bolton Wanderers å finne en ny eier. Oppkjøpet gjør at den tidligere Premier League-klubben får bli i det engelske ligasystemet.

Publisert: Publisert:

Bury FC er blitt kastet ut av EFL etter at klubben ikke klarte å finne ny eier. Ett døgn senere ble det klart at tidligere Premier League-klubb Bolton Wanderers ikke lider samme skjebne. Foto: CARL RECINE / REUTERS / NTB scanpix

  • NTB

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag kveld. Hvittrøyene er blitt kjøpt opp av selskapet Football Ventures.

Samtidig opplyser Den engelske fotballigaen (EFL) at Bolton ikke lenger risikerer å bli fratatt sin plass i ligasystemet.

Klubben rykket ned fra Premier League i 2012 og har siden slitt tungt økonomisk. I desember 2015 ble klubben begjært konkurs.

Nyheten om Bolton-overtagelsen kommer mindre enn ett døgn etter at Bury ble fratatt sin plass i EFL. Den ærverdige Manchester-klubben klarte ikke å finne ny eier og heller ikke oppfylle sine økonomiske forpliktelser.

Les også

Ærverdig Manchester-klubb kastet ut av ligasystemet

Bolton er på nivå tre i engelsk fotball (League One). Det samme var Bury som nå er kastet ut. Det betyr at årets League One skal fullføres med kun 23 lag og at antall nedrykksplasser blir redusert fra fire til tre.

Hverken Bury eller Bolton klarte å overholde fristen om å finne ny eier innen tirsdag ettermiddag. Bolton var derimot såpass godt i gang med forhandlingene at de fikk utvidet fristen med to uker.

Daniel Braaten spilte 14 kamper for Bolton i 2007/08-sesongen. Seks av dem var i Premier League.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bolton Wanderers FC
  2. Engelsk fotball