Avaldsnes 3-1 Sandviken

Avaldsnes borte er en utakknemlig oppgave i norsk kvinnefotball. Sandviken kom fra det med 1-3-tap tirsdag kveld, etter det trener Øyvind Nordtveit beskriver som en bra prestasjon. På tabellen hjelper det lite, Sandviken ligger helt sist med to poeng.

— Er nivået på serien høyere enn dere så for dere?

— Nei, egentlig er det akkurat som ventet. Vi var klare over at det kom til å bli tøft i år, og til tross for at vi har få poeng, synes jeg at vi har vist veldig mye positivt. At vi har to poeng, er nesten helt uforståelig, men sånn er det av og til, sier Nordtveit.

— Hva skal til for at dere skal plukke flere poeng?

— Vi har vært i fin utvikling hele veien, så det er ikke noe hokuspokus som skal til. Vi fortsetter som vi har gjort, og da er jeg bombesikker på at vi vil få betalt.

Avaldsnes scoret to mål tidlig, før Ingrid Spord reduserte da hun sendte ballen direkte i mål på corner i det 39. minutt.

— Etter Avaldsnes' to mål gjorde vi en bra første omgang, og hadde flere sjanser i tillegg til scoringen. I andre omgang hadde de trykket på oss, og de laget 3-1 på et veldig fint langskudd. Det var fortjent, men spenningen var der lenge, sier Nordtveit.

Han trekker frem keeper Ashley Thompson som Sandvikens beste ved siden av Helene Gloppen.

— De var best av mange gode. Etter å ha mistet seieren på overtid mot Amazon lørdag, hadde vi bestemt oss for å vise at vi er gode nok til å være her. Det synes jeg at vi klarte i denne kampen, sier Sandviken-treneren.

Kampfakta

Avaldsnes - Sandviken 3-1 (2-1)

Toppserien kvinner, Avaldsnes

Tilskuere: 191

Dommer: Elisabeth Thoresen, Bækkelaget

Gult kort: Ingen

Mål: 1-0 Laila Himle (7.), 2-0 Maren Mjelde (12.), 2-1 Ingrid Spord (39.), 3-1 Leticia Santos De Oliveira (77.)

Sandviken: Ashley Thompson - Helene Gloppen, Stine Andreassen, Stine Hovland, Isabelle Gjerde - Sunniva Lillestøl, Ingrid Spord, Sara Eriksen (Frida Mørkeset fra 79.), Karoline Bakke - Elida Knudsen (Camilla Ervik fra 74.), Andrea Thun (Tina Dalgård fra 32.)