Fotballeliten var i feststemning mandag, da Lionel Messi ble tildelt prisen som verdens beste fotballspiller i 2015 på den årlige Gullballen-gallaen.

Nå hevder den spanske sportsavisen Marcaat det foregikk et spill i kulissene i forkant av utdelingen. Den Madrid-baserte avisen mener å vite at det ikke falt i god jord hos Barcelona-ledelsen at det var den brasilianske fotballspilleren Kaká som fikk overrekke prisen til Messi.

Messis jubelår kom etter diett-skifte og pizza-forbud. Slik raste superstjernen ned i vekt.

Kaká presterte aldri på sitt høyeste nivå i Real Madrid-drakten. Her avbildes han under en kamp mot Barcelona i 2009. I bakgrunnen kan man skimte Thierry Henry. Foto: AP

Den angivelige årsaken er Kakás fortid hos Barcelonas erkerival Real Madrid. Kaká spilte i Real Madrid mellom 2009 og 2013, etter at han selv hadde vunnet Gullballen for prestasjonene som AC Milan-spiller i 2007.Ifølge Marca bevitnet fotballegenden Luis Suárez Miramontes (må ikke forveksles med spissen som i dag spiller for Barcelona og det uruguayanske landslaget) hvordan Barcelona-ledere hadde prøvd å få FIFA til å skrinlegge Kaká-planene.

Disse diskusjonene mellom Barcelona og FIFA skal ha foregått på «høyeste nivå» i de to organisasjonene. Ønsket fra Barcelona-ledelsen skal ha vært at nevnte Luis Suárez eller Hristo Stoichkov, også han en Barcelona-legende, fikk ta plass på scenen da Messi mottok prisen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Ble nektet Raúl-bilde

Det kjølige forholdet mellom de to spanske gigatklubbene er nøye dokumentert fra tidligere. I desember vakte det internasjonal oppsikt da Barcelona nektet en gruppe av akademispillerne deres å ta bilde med Real Madrid-legenden Raúl González, som er regnet som én av tidenes beste spanske fotballspillere.

Gullballen-avstemningen vitnet også om isfronten mellom klubbene. Cristiano Ronaldo og Lionel Messi nektet for eksempel å stemme på hverandre som én av verdens tre beste spillere i 2015. I stedet stemte de heller på sine egne klubbkamerater.

Denne sesongen er det Barcelonas supportere som har mest å skryte av.

Katalanerne er nummer to i La Liga, bak Atlético Madrid, mens Real Madrid er nummer tre. To poeng skiller lagene, men Barcelona har dessuten én kamp mindre spilt.

Sist gang lagene møttes var i november, da Real Madrid ble ydmyket med sifrene 0-4 på Santiago Bernabéu i den spanske hovedstaden.

Fikk du med deg Ronaldo-svaret som fikk Messi til å glise? Se videoen her: