RAYO VALLECANO-BARCELONA 0-2

Da klubblegenden Victor Valdés forlot Barcelona i sommer, hentet den katalanske storklubben inn Claudio Bravo fra Real Sociedad. Og Bravos start som Barcelona-keeper er det vanskelig å utsette noe på.

Lørdag satte Bravo en ny La Liga-rekord i løpet av kampen mot Rayo Vallecano.

Barcelona har slitt med å lite kontinuitet på trenersiden etter Pep Guardiolas avgang i 2012, men denne høsten har klubben vist svært lovende takter under Luis Enrique. Foto: AP

Den chilenske keeperen har nemlig holdt nullen i lagets syv første seriekamper, det vil si 630 minutter uten å ha sluppet inn et mål. Ingen har tidligere gått så mange minutter siden sesongstart uten å slippe inn et mål.Det var Pello María Artola, som også han stod for Barcelona, som hadde rekorden. Han holdt buret rent i 560 minutter i starten av 1977-78-sesongen.

— Den virkelige triumfen

Barcelona-trener Luis Enrique er imidlertid ikke spesielt opptatt av de imponerende tallene.

— Det som interesserer oss mer enn rekorden er hele lagets defensive prestasjon, for det er den virkelige triumfen, sier Luis Enrique etter kampen ifølge Marca.

Han er inne i sin første sesong som Barcelona-trener, og lagets forsvarsspillere har tilsynelatende respondert svært godt på Enriques grep siden han tok over. Barcelonas kampprogram i La Liga har riktignok ikke vært spesielt skremmende så langt.

Ligalederne hadde spilt mot Elche, Villarreal, Athletic Bilbao, Levante, Málaga og Granada før lørdagens kamp mot Rayo Vallecano.

Slapp inn tre mot PSG

Barcelona-forsvarets svakheter ble bedre testet i Champions League på tirsdag, da Luis Enriques menn tapte 2-3 på bortebane mot Paris Saint-Germain, da med Marc-André Ter Stegen som keeper.

Mens Claudio Bravo har holdt buret rent i La Liga, hadde Marc-André Ter Stegen en tøffere dag på jobben mot Paris Saint-Germain tirsdag. Ter Stegen slapp inn tre mål. Her er Marco Verratti i ferd med å score ett av de, etter at Ter Stegen feilberegnet en corner. Foto: DIGITALSPORT

— Mot PSG gjorde vi feil på defensive dødballer, som de straffet oss for. Ser man på generelle aspekter ved spillet har vi forbedret oss, sier Enrique, og utdyper:- Jeg tror vi har forbedet oss defensivt, og at vi holder et godt nivå. På tirsdag slapp vi inn tre mål, og i dag slapp vi inn ingen. Hvilket som helst lag kan score på oss, men målet er det samme som alltid: Å skape mer enn motstanderen, sier han.

Forbedringen av det defensive mannskapet var åpenbart en prioritering for Barcelona denne sommeren. Klubben hentet forsvarsspillerne Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen og Douglas, i tillegg til keeperne Claudio Bravo og Marc-André Ter Stegen.

Neymar og Messi scoret

Mens Barcelona altså nok en gang holdt nullen i oppgjøret mot Rayo Vallecano, nøyde lagets angrepsstjerner seg med to mål mot Rayo Vallecano lørdag.

Lionel Messi scoret sitt sjette ligamål for sesongen mot Rayo Vallecano. Foto: REUTERS

Lionel Messi sendte Barcelona i føringen etter 36 minutter, og Neymar doblet ledelsen minuttet etter. Rayo fikk to røde kort i løpet av den andre omgangen, og var dermed ikke i stand til å true Barcelonas ledelse.Dermed troner Barcelona alene på toppen av La Liga, etter seks seire og én uavgjort på syv kamper.

Bak dem følger Valencia, som imponerte ved å vinne 3-1 mot regjerende mester Atlético Madrid tidligere på lørdagen.