ALFHEIM: 23-åringen fra Mosjøen forlot TIL til fordel for Sogndal 6. august i år og var mandag tilbake en svipptur til Tromsø for å hilse på gamle kjente og ordne noen praktiske ærender i byen.

– Det er litt merkelig å være frisk og på Alfheim og ikke delta, sier Thomas Drage til iTromsø.

Etter fem og et halvt år i klubben var det slutt tidligere denne måneden. Men Drage anser seg ikke som ferdig i TIL.

– Jeg føler meg uferdig i TIL, det gjør jeg. Jeg har lyst til å komme tilbake å levere bedre enn jeg gjorde de siste par årene, sier Thomas Drage.

Styrer mot opprykk

Drage har hatt en kjempestart i Sogndal-drakten. Han har startet samtlige fire kamper siden overgangen. Det har endte med to målgivende pasninger, to seiere og to uavgjorte kamper.

Sogndal topper tabellen med 43 poeng og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

– Jeg blir veldig overrasket om de, eller «vi» som det jo nå er, ikke klarer opprykket, sier Drage.

De har svy poeng ned til Kristiansund og Brann på 2. og 3.-plass. Drage kom rett til Tromsø etter 5-0-nedsablingen av Bærum.

– Det var rett på flyplassen og nordover. Det er gøy å spille på et lag i medgang. Jeg trives veldig godt på kanten i 4-4-2 og får kommet mye inn i banen, så jeg har funnet meg godt til rette.

Men kontrakten med Sogndal er kun ut 2015. – Vi får se hva som skjer til neste år. Jeg tviler på at det blir TIL-retur allerede da. Akkurat nå er fokuset kun og sikre opprykket med Sogndal og spille gode kamper så får vi se hva som skjer etter sesongen, sier Drage.

– Berger plassen

For øyebelikket virker det mye mer sannsynlig at Sogndal spiller Tippeliga-fotball neste år enn at TIL gjør det.

Drage tror begge lag spiller i den øverste divisjonen i 2015. – Jeg er rimelig sikker på at TIL berger plassen. Det handler om å komme i flytsonen. Mannskapet er godt nok til å berge plassen. Mjøndalen og Sandefjord er mye dårligere og jeg tror TIL også kan ta igjen Start og faktisk sikre plassen uten å spille kvalik, sier han.

Nå skal han leie ut leiligheten i Tromsø til TILs nye ervervelse, Marin Orsulic.

– Jeg er her for å ordne litt praktiske ting og så er det tilbake til Sogndal imorgen, smiler Drage.