Ranheim (adressa.no): Én omgang med festfotball. Sju minutter med marerittfotball. Før 38 minutter med solid arbeidsinnsats sørget for cupfinale for Trondheims-Ørn i det som ble en meget spennende kamp i semifinalen på Ranheim.

Fartsfylt start

En kamp som bølget frem og tilbake startet med en avslutning på mål allerede etter fire sekunder da Røas Synne Skinnes Hansen testet om Ørn-keeper Kristine Nøstmo var våken. Men tross sterk medvind bød vådeskuddet på ingen problemer for keeper, men standarden var satt.

For selv om gevinsten ved seier var høy, var det to lag som ønsket å ofre en del for å skape sjanser framover. Dette skapte hawaii-tilstander med store strekk i begge lag, uten at lagene testet keeperne altfor mye.

Det vil si inntil det 16. minutt da begge lagene nok føler at de burde tatt ledelsen.

To kjempesjanser på 45 sekunder

For på en dødball kom Røas Gunhild Kvaalen Herregården helt fri på bakre stolpe, og med keeper Nøstmo på halvdistanse var bordet dekket for borteledelse, men Røa-kaptein misset. Trondheims-Ørn gikk rett i angrep og Maria Olsvik fikk muligheten til å sende vertene i ledelsen, men klarte ikke å overliste Røa-keeper Silje Westbekkmo fra kort hold.

Men da var lista lagt og det skulle ikke gå lenge før Ørn var i ledelsen.

Lærebokfotball

Og hvilket mål det var. For etter at Solfrid Andersen Dahle vant ballen på egen banehalvdel gikk det sju trekk før ballen lå i nettet. I trekk nummer fire vendte Guro Reiten vendte nydelig på midtbanen og spilte fri motsatt indreløper Andrea Haugstøyl på høyresiden. Hun utfordret Røas venstreback før hun slapp ballen ut til høyre i perfekt tidspunkt for Maria Olsvik til å angripe ballen. Høyrevingen la ballen inn i feltet der Lisa-Marie Utland hadde løpt seg fri. Spissen stanget ballen i nettet til et perfekt punktum på en kontring av ypperste klasse.

Like etter var Ørn frampå igjen, nok en gang med Guro Reiten som en boksåpner. Landslagsspilleren hadde løpt seg fri i mellomrommet, og førte ballen inn i 16-meteren. Skuddet var på vei mot mål, men ble for sikkerhets skyld styrt i nettet nærmest på hockeyvis – Og Ørn ledet 2-0 etter to mål på seks minutter.

Nytt drømmemål

Og drømmefotballen fortsatte. Med en Røa-midtbanen som så ut som de ikke hadde møtt opp, fikk Ørns Guro Reiten og Andrea Haugstøyl gjøre akkurat som de ville. Etter 38 minutter var det nettopp de to indreløperne som kombinerte da Ørn tok opp nok en klassescoring av repertoaret. For etter kombinasjoner på venstresiden løp Reiten seg fri får hun buet ballen rundt Røa-forsvaret og på bakre stolpe. Der kjempet Haugstøyl seg foran oppasseren sin – og klinket inn 3-0 med yttersiden av foten på hel volley.

Dermed sto det sørget Haugstøyl for en solid ledelse til pause.

Marerittminutter

Kun 50 sekunder ut i 2. omgang var Ørn-spilleren livsfarlig igjen – men denne gangen med negativt fortegn. For helt upresset sendte Haugstøyl en håpløs pasning bakover i banen og Eline Johansen hamret inn reduseringen etter å knapt å opparbeidet seg innbytterpuls etter å ha kommet inn ved pausen.

Dermed var det kamp igjen – helt ut av det blå. Og verre skulle det blir for hjemmelaget. Sju minutter senere var Johansen igjen på farten da hun på meget vakkert vis sendt i vei en volley fra 16 meter. Ballen så ut til å være på vei over, men i kraftig motvind så ballen nærmest ut til å stoppe litt opp, før den dalte ned i mål. Nok en klassescoring på DnB Arena.

Med det var Trondheims-Ørns drømmeomgang snudd til marerittminutter i starten av de siste 45 minuttene.

Kampen skiftet karakter

Og med det gikk Ørn fra å ha total kontroll til å virke litt mer usikre. Røa-spillerne som de første 45 minuttene så ut til å kun ha vært fysisk tilstede, fikk plutselig troen på det. Uten at mareritt-trenden fortsatt for Ørn da kampen etter hvert jevnet seg mer ut, der ingen av lagene klarte å skape det helt store.

Men med 3-2 og billett til norsk fotball gjeveste kamp som gevinst, var det aldri noe å si på nerven.

Siste forsøk

Røa satt derfor inn et skikkelig støt på slutten, men kom ikke nærmere enn Gloria Douglas’ heading som gikk et par meter utenfor stolpen. På det punktet hadde tomålsscorer Johansen gått av banen, og brodden i Røa-angrepet falt litt ut. Dermed fikk Ørn-stopperne Solfrid Andersen Dahle og Inger Ane Hole relativt behagelige arbeidsforhold, selv om Røa bombarderte luftrommet over Trondheims-Ørns boks.

Røa-keeper Silje Westerbekkmo fikk kampens siste sjanse da stussen på en dødball fem minutter satte et lite støkk i publikum, men Trondheims-Ørn red av stormen og tok til slutt en fortjent seier.