STRØMMEN STADION (adressa.no): Ranheim har en ambisjon om å kjempe om kvalifiseringsplass til eliteserien også denne sesongen. Men etter to strake tap tap mot forhåndstippede bunnlag, ligger trønderne nå på nedrykksplass.

— Denne sesongstarten er selvsagt langt under forventet, innrømmer trener Trond Nordsteien. Vi har som mål å havne rundt 4-8 plass.

Tamt og sjansefattig

Det tok44 minutterfør det ble prestert noe i nærheten av en målsjanse på Strømmen søndag. Dafikk vertenes Marius Amundsen stå helt alene på en innlegg, og stanget ballen en halv meter over målet til Even Barli. Resten av omgangen forløp som en stillingskrig hvor begge lag stanget litt avventende i hverandre.

Ranheim fremsto som vanlig kompakte bakover og direktespillende med ball. Men denne gangen fungerte det overhodet ikke på den siste tredjedelen av banen.

— Vi var ikke gode nok i dag. Verken det relasjonelle eller de individuelle prestasjonene holdt mål, og jeg har ikke noe godt svar på hvorfor, forteller Ranheim-trener Norsteien.

Måtte jage

Kampen åpnet seg noe etter hvilen, men dessverre for trønderne var det hjemmelaget som var mest på hugget. Og når den første scoringen kom 10 minutter ut i 2. omg, måtte Ranheimgutta ut og jage. Ole Marius Aasen ble spilt fri i bakrom, og gjorde ingen feil alene med Barli. Stopperne falt ikke av tidlig nok,men når også midtbaneleddet ble overspilt sekundene før,må ansvaret for scoringen fordeles jevnt på lagdelene.

— I fjor scoret vi ofte først, nå har vi kommet under i begge oppgjørene. Da må vi jage, og det er ikke et kampbilde som passer oss noe særlig, mener Nordsteien.

Mistet strukturen

Ranheim mistet strukturen etter baklengsmålet, og også noe av piffen, selv om Vegard Voll minutter etter brått fikk en kjempesjanse når Bjørnsson i Strømmenburet glapp ballenpå tur utei feltet. Muligheten kom nok litt brått på, for Voll sleivet ballen løst til side for mål.

2-0 målet på overtid kom til slutt som et resultat av at laget måtte flyttes opp for å jakte utligning.

Men prestasjonen som helhet var såpass svak fra blåtrøyenes side, at detburde være mer enn nok å snakke om i den kommende treningsuka.