Kapteinen og hans lagkamerater utgjør det eliteserielaget som går mest i offside.

På tre serierunder har TIL vært hele 24 ganger på "feil side" når ballen har blitt slått. Det har medført at laget i hvert fall topper én tabell så langt i år.

Det eneste laget som er i nærheten av TIL på statistikken er Ham-Kam, som bare har fire færre offsideavgjørelser imot. Etter de er det langt ned til neste på listen, Lyn, som kun har vært i offside 13 ganger så langt i år.

Men at laget går mye i offside trenger ikke nødvendigvis å være noe negativt, tror kaptein Sigurd Rushfeldt – som selv har blitt blåst av for syv offsider.

– Det viser vel kanskje at vi er aggressive, står høyt oppe og truer bakrom. Noen god forklaring ellers har jeg ikke på det.

– Angrepsvillig

– Vi liker å balansere på offsidelinjen. Noen ganger går spillerne i offside, men noen avgjørelser har vært feil også; avgjørelser som har gjort at vi har blitt fratatt scoringer og sjanser alene med keeper, sier trener Steinar Nilsen.

– Noen ganger åpner det seg gode sjanser når man ligger på linjen, og mange situasjoner er «fifty-fifty», sier Douglas Sequeira.

Heller ikke trener Nilsen tror det er noe negativt å lese av tallene "Tromsø" presenterer for ham.

– Statistikken viser at vi er angrepsvillig, så det er ikke noe jeg er skuffet over, sier Nilsen, og legger til:

– Og om vi avgjør kampen fordi vi har ligget akkurat på linjen, så er det ingen som bryr seg om vi har gått i offside tidligere i kampen.

Tre på listen

Sist serierunde mot Molde gikk laget hele elleve ganger i offside, og på VGs topp 10-offsideliste er TIL det eneste laget med tre spillere representert.

Både Sigurd Rushfeldt (syv offsider), Adriano Munoz (syv) og Douglas Sequeira (fem) er å finne der.

– Mot Molde var det nok litt over middels med offsider, men som sagt har jeg ikke noe godt svar til hvorfor vi er det, sier Rushfeldt.