BIRKEBEINEREN – FLØY 2-3, HOLMEN – JERV 3-3, PORS GRENLAND – ARENDAL 0-3

NEDRE EIKER/BÆRUM/PORSGRUNN: Etter nok en trepoenger har Fløy igjen meldt seg på i opprykkskampen. Med sin 3-2-seier borte mot Birkebeineren ligger de nå seks poeng bak serieleder Jerv, som gikk på sitt andre poengtap på fem dager.

Det var gjestene fra Flekkerøy som var det beste laget, og skapte de fleste sjansene, men Birkebeineren tok ledelsen først. Andreas Kristiansen ga vertene ledelsen etter et drøyt kvarter.

To raske Fløy-scoringer

Men kristiansanderne slo tilbake. Kai Risholt og Mads Bøgild scoret med tre minutters mellomrom og dermed var kampen snudd på hodet.

Birkebeineren ga seg ikke av den grunn og 11 minutter ut i 2. omgang utlignet Ola Narnor.

Men det var gjestene som kunne juble for seier, og tre poeng tilbake med hjem til Sørlandet. Kai Risholt nettet sitt andre mål for dagen. Dermed hopper Fløy opp på 5.-plass på tabellen med sine 39 poeng.

Jerv-poeng i sluttsekundene

Det så ut som at Jerv skulle gå på et sjeldent tap, men langt på overtid fikk de uttelling.

Og det var Grimstad-laget som kom best i gang borte mot Holmen. Steinar Berås ga gultrøyene ledelsen etter sju minutters spill.

Etter drøye halvtimen utlignet Jonas Gisle fra straffemerket. I situasjonen i forkant kom Sven Fredrik Stray på etterskudd og felte Atli Heimisson som bakerste mann, og dermed rødt kort.

At de var 11 mot 10 klarte Holmen å utnytte seks minutter ut i 2. omgang. Sindre Bendixen scoret for vertene. Men jublene stilnet raskt. Wilhem Pepa, Jervs toppscorer, scoret sitt 20. mål for sesongen, og dermed var lagene likt igjen.

Med åtte minutter igjen på klokken ga Atli Heimisson hjemmelaget ledelsen på ny, og det så lenge ut som at alle poengene skulle bli igjen i Bærum.

Men så skjedde ikke. På overtid utlignet Jan Haatveit Jenssen og sørget for poengdeling.

Arendal cruiser videre

Knut Tørums menn tok lørdag sin tredje strake seier og har nå etablert seg pent midt på tabellen, etter å ha slitt innledningsvis i sesongen.

To mål av Kawsu Jabai og ett av Jakob Rasmussen scoret lagets mål i 3-0-seieren over Pors Grenland.

Dermed har Arendal 31 poeng, det er ni ned til Pors som nå ligger under nedrykksstreken.