Seriemester Vålerenga tapte kampen om kongepokalen og måtte se Stavanger Oilers feire klubbens tredje strake NM-gull i DNB Arena i går. Men klubben har begynt jakten på forsterkninger. Førstemann er allerede på plass.

Andreas Stene er klar for Vålerenga, og er trener Espen Knutsens første nysignering inn mot neste sesong.

Utvikling

23-åringen er ekte Vålerenga-gutt og har de siste sesongene spilt i Sparta. Nå vender Stene hjem til Oslo og VIF.

— Andreas er en teknisk spiller, en såkalt toveisspiller, som har dominert i Sparta i flere sesonger. Han er en av Norges største talenter og en ekte Vålerenga-gutt, og vi er veldig glade for at han kommer tilbake til oss, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til Aftenposten.

Stene spilte for Vålerenga sist i 2010, men slo aldri helt gjennom. Året før ble han også leid ut til Lørenskog. Etter 2010-sesongen dro han til Canada, før han returnerte til norsk hockey og Sparta før 2011/2012-sesongen. Der har han vært de tre siste sesongene, men nå gjenforenes han med gamle venner på Oslo øst.

— Det var vondt for oss at han dro til Sparta da han kom hjem. Men der har han utviklet seg veldig bra, og kommer til å bli en god forsterkning for oss, fortsetter Kjær, som sier det kan komme flere forsterkninger til klubben – også flere fra Oslo-området.

Lindström snart klar

Ni VIF-spillere står uten kontrakt etter sesongen. Kjær sier det kun er Sondre Olden som har signalisert at han kunne tenke seg nye utfordringer. Svenske Brynäs viste interesse for Olden tidligere i sesongen, men foreløpig er ingenting avklart.

- Ligger det an til store utskiftninger i troppen før neste sesong?

— Nei, ikke store. Noe nytt blir det nok, men vi får se. Vi ønsker å ha med alle våre fire svenske spillere videre (Jonte Berg, Filip Gunnarsson, David Bräck og Tobias Lindström), samtidig som vi har flere utenlandske spillere i kikkerten. Vi har ikke gitt beskjed til noen av spillerne i troppen om at vi ikke ønsker å ha med dem videre. Og det er heller ingen spillere som har sagt de ikke ønsker å fortsette her. Vi ønsker å ha med Sondre Olden videre også, men der må vi avvente og se hva som skjer.

Slik Aftenposten forstår det er VIF nær ved å bli enig med Tobias Lindström om ny kontrakt.

— Jeg regner med det ordner seg, sier Kjær.

VIF avsluttet sesongen med kun fire utenlandske spillere etter at Pelle Prestberg skadet seg på første VIF-trening og reiste hjem, Eric Chouinard ble sparket av klubben etter en episode i Askerhallen i kvartfinaleserien og Brendan Brooks ikke hadde arbeidstillatelse og dermed ikke kunne spille videre.

SPORTSDØGNET: