Sjakkstjerne ble satt ut av Carlsen: - Det var bisart

Verdensmesterens rivaler ble overrasket over utviklingen i VM-kampen.

Publisert: Publisert:

Magnus Carlsen smiler etter at seieren over Sergej Karjakin ble bekreftet. Foto: REUTERS

  • Nicholas Bergh
Denne artikkelen er over tre år gammel

I disse dager spiller hele verdens ypperste sjakkelite - med unntak av Magnus Carlsen og Sergej Karjakin - en storturnering i London.

Under en intervjurunde før oppstart av London Chess Classic ble imidlertid sjakk-VM, som Carlsen vant for to uker siden, likevel et tema.

I denne YouTube-videoen får sjakkstjernene spørsmål om det var noe som overrasket dem under VM-kampen. Det viser seg at Carlsen rivaler ikke hadde forutsett at nordmannen ville slite såpass med å bryte ned Sergej Karjakin.

Les også

Carlsens siste trekk fikk ekspertene til å skrike. Hylles som VM-historiens beste

Carlsen trengte omspillsrunden - et slags sjakkens svar på straffesparkkonkurranse - for å sikre VM-tittelen. Carlsen lå også under i VM-kampen med tre langsjakkpartier igjen.

– Jeg forventet at Magnus skulle være en klar favoritt, men det gikk ikke knirkefritt for ham. Måten ting utviklet seg på, var bisarr, sier franskmannen Maxime Vachier-Lagrave, som er rangert som verdens femte beste spiller på sanntidsverdensrankingen, som man kan se på 2700chess.com.

Maxime Vachier-Lagrave ble overrasket over Magnus Carlsens spill i VM. Foto: NTB scanpix

Anand: - Det var spennende

Vachier-Lagrave får støtte fra sine konkurrenter i London.

– Magnus vant, men ikke på den forventede måten. Jeg forventet at Karjakin ville holde kampen jevn, men ikke ved å redde seg som i parti 3 og 4. Det var spennende, for stillingen var jevn hele veien, sier Viswanathan Anand, som mistet VM-tittelen til Carlsen i 2013.

Les også

Tidligere verdensmester ventet forgjeves på Carlsen: – Det var ingenting

Trodde ikke Carlsen skulle vinne

Anish Giri, som er kjent for å være den spilleren i verdenseliten Carlsen sliter mest med å slå, forteller at han trodde Karjakin kom til å vinne underveis.

– Det var virkelig øyeblikk der jeg trodde at Carlsen ikke ville vinne. Jeg trodde ikke det ville bli slik, sier Giri.

– Jeg forventet at begge spillere skulle spille bra, men la oss være ærlige, det var ikke tilfellet, sier den russiske eks-verdensmesteren Vladimir Kramnik.

Flere av spillerne som nå er i aksjon i London skal selv få måle krefter med Magnus Carlsen i lyn- og hurtigsjakk-VM i Qatar, som starter 2. juledag.

London Chess Classic er en del av prestisjetunge Grand Chess Tour. Carlsen takket imidlertid nei til å være et fast innslag i årets tour på grunn av VM-forpliktelsene.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen