• Det er vanskelig å tidsbestemme hvor lenge Høygård blir ute. Han trenger en timeout for å bli frisk. Det er selvfølgelig synd både for Stian og for Oilers. Han er en viktig spiller i den rollen han har hos oss, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Stian Høygård har hatt en rekke hodeskader de siste årene. Den tøffe forwarden har flere ganger stått over kamper på grunn av disse smellene. Denne sesongen har han vært med som normalt i serieinnledningen, før han overraskende sto over serieåpningen mot Frisk Asker. Ifølge Higson skal det ikke dreie seg om en akutt skade, men heller om noe som har utviklet seg den siste tiden. Nå har legen gitt Høygård beskjed om å ta en lengre pause fra hockeyen. Akkurat det passer Oilers svært dårlig.

  • Vi har bare 13 løpere i stallen. Når én er borte, må vi erstatte ham, forklarer Haukali Higson.

For å fylle fire rekker, som jo er normalen, trengs det nemlig 12 spillere. Når vi vet at Tommy Kristiansen og Josh Soares heller ikke har trent som normalt denne uken, sier det seg selv at Oilers er sårbare. I tillegg til seriekampene venter også to mesterligakamper mot Eisbären Berlin de neste ukene.

  • Vi ønsker å hente inn en ny mann så kjapt som mulig. Det blir mest sannsynlig en nordamerikaner. Vi har begynt å sondere markedet etter aktuelle spillere, men har ikke gitt noen noe tilbud ennå. Jeg ser for meg at vi henter en allsidig spillertype, ikke nødvendigvis en poengplukker. Vi trenger en mann som bidrar i alle spillets faser, sier Higson.

Dersom Oilers ender opp med å hente en nordamerikaner, må han i så fall vente før arbeidstillatelsen på plass. Det kan med andre ord fort gå noen uker før Oilers har sin nye mann spilleklar. Oilers har for øvrig to åpne plasser på utlendingskvoten. Overgangsvinduet stenger ikke før slutten av januar.