Hverken Aftonbladet eller Expressen var spesielt fornøyd med Sverige innsats i EM-åpningen. "Frelseren", skriver Aftonbladet på sin forside, og sikter til Irland-spilleren som utlignet med selvmål. Hverken Aftonbladet eller Expressen var spesielt fornøyd med Sverige innsats i EM-åpningen. "Frelseren", skriver Aftonbladet på sin forside, og sikter til Irland-spilleren som utlignet med selvmål. Foto: Faksimile

Avisene er nådeløse etter Sveriges svake EM-åpning

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass.

Et selvmål av Irland-forsvarer Ciaran Clark reddet ett poeng for Sverige i åpningskampen av EM mandag, men ellers ble den en tung premiere i Frankrike for Zlatan Ibrahimovic og Co.

Null skudd på mål var fasiten for "söta bror" etter 90 minutter, mot det som på forhånd var regnet som Sveriges enkleste motstander i gruppespillet. Det heldige poenget så ikke ut til å imponere svensk presse nevneverdig. Expressens kommentator Noa Bachner peker på at laget manglet en tydelig plan, en retning.

Takker mannen bak selvmålet

— Alt føltes perfekt helt til det startet. Men da EM var i gang, hadde ikke Sverige kartet opp ned - de hadde ikke engang med kartet. Om fire dager må helt andre bevis på bordet, står det på avisens forside tirsdag.

Irland-spiller Ciaran Clark kalles for "frelser" i Aftonbladet etter at han stanget inn Sveriges eneste mål. Foto: John Sibley, Reuters

Aftonbladet gjør et poeng ut at det måtte en svak irsk involvering til for å redde svensk poeng. "Frelseren. Svenske avslutninger på mål: 0. Mål: 1. Takk for det, Ciaran Clark", skriver de på forsiden under et stort bilde av den irske forsvarsspilleren.

— Knapt en avslutning, knapt et angrep, knapt et eneste argument for at en blågul EM-sommer venter rundt hjørne. Og jeg som nettopp satt og tenkte på om dette var vår aller svakeste mesterskapskamp i min levetid, skriver Aftonbladet-kommentator Erik Niva.

Han mener poengdelingen mot Irland føles som et tap, og at det var kampene svenskene måtte vinne for å avansere fra gruppen der de også skal møte Italia og Belgia.

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass, skriver Niva.

Slakten den svenske innstillingen

De gule fikk en perfekt generalprøve før mesterskapet da de feiet Wales av banen. Riktignok manglet britene deres store stjerne, Gareth Bale, men 3-0-seier, etter scoringer av Emil Forsberg, Mikael Lustig og John Guidetti sørget for optimisme i den svenske leiren.

Nå virker den å være borte. I det minste hos de svenske kommentatorene.

— Det er ett spørsmål man rett og slett ikke kan komme utenom. Hvilken innstilling var det Sverige tok med seg hit, spør Aftonbladets Simon Bank.

Zlatan Ibrahimovic var involvert i Sveriges utligning, men heller ikke superstjernen presterte på sitt beste nivå mot Irland. Foto: Christopher Ena, Ap

Zlatan Ibrahimovic var nest sist på ballen da svenskene utlignet et drøyt kvarter før full tid, 24 minutter etter at Wes Hoolahan hadde sendt de grønne i ledelsen. Men svenskenes store stjerne levde ikke opp til forventningene.

— Når Zlatan i frustrasjon begynner å vandre dypt i banen for å involvere seg i spillet, noe han gjorde, resulterte det i at han var 50 meter fra der det var forventet at han skulle gjøre mest nytte, skriver Sydsvenskan, avisen fra Zlatans egen hjemby, Malmö.

Fredag spiller Sverige sin neste kamp i EM. Da møter de Italia, som imponerte stort i sin 2-0-seier over Belgia mandag kveld. Svenskene møter sistnevnte i gruppespillets siste kamp onsdag 22. juni.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: