Christian Grindheim mener Moas Hannover er favoritter i kveldens «Norges-oppgjør».

Da Aftenposten snakket med Christian Grindheim i går kveld, hadde FC København nettopp hatt videoanalyse av kveldens motstander i Europa League, Hannover.

Statistikksenter Danmark:

Budskapet fra FCK-ledelsen var krystallklart - Moa må stoppes.

- Jeg håper vi har avslørt hemmelighetene deres , sier Grindheim.

— Det er et svært godt lag vi møter, med få svakheter. Det viktigste synes å være overgangene deres, det er spesielt på kontringer at de scorer.

(Artikkelen fortsetter)

Chrisrtian Grindheim tror FCK kan få det tøft i Tyskland. (Foto: Digitalsport)

Effektiv

Med «de» kan man like gjerne si Mohammed Abdellaoue. 25-åringen har sørget for seks av tyskernes elleve seriemål i år — og det til tross for at han bare har spilt seks av lagets ni kamper. Derfor er det ikke rart at det er den norske landslagsspissen danskene frykter mest.

- Vi vet at venstrefoten hans er dødelig effektiv.

— Nøkkelen blir å få hindret Moa i å vende opp. Klarer vi ikke det, vet vi at det smeller, sier midtbanespilleren.

Til tross for at landslagskollegaen er i kanonform - Moa står med 13 mål på de 14 kampene han har spilt denne sesongen - mener Grindheim at danskene har gode muligheter til å stoppe måltyven. Bakerst i FCK-rekkene finner man nemlig to spillere som har hatt god tid til å finstudere Abdellaoue.

— Vi har to islandske stoppere (Sölvi Ottesen og Ragnar Sigurdsson) som kjenner ham godt fra landskampene mot Norge. Det blir de som får den viktigste oppgaven mot Hannover, mener Grindheim.

Kveldens kamp på AWD-Arena er den tredje i Europa Leagues gruppe B. FCK har tre poeng på sine to første kamper i puljen.

— Vi gjorde en god figur i førsteomgangen mot belgierne, men falt fullstendig sammen i andre og slapp inn tre mål, forteller haugesunderen, som innrømmer at det er liten tvil om hvem som er favoritter i kveldens norske oppgjør.

— Hannover, helt klart, de er et godt lag i en god liga.

Favorittstempelet utdeles ikke bare fordi FCK på mandag gikk på sesongens første serietap i Danmark.

— Vi ble nok tatt litt på sengen og kjempet ut av stilen mot Horsens. Men laget vårt er nok ikke fullt så bra som det vi hadde i fjor. Det er mange nye spillere, og det tar tid før relasjonene er på plass. Forhåpentligvis blir det bedre offensivt utover sesongen, men det defensive ser ut til å sitte, mener den gamle Vålerenga-spilleren.