Morten Vist Scheie

Follo — Hødd 2-2

Gresset var ikke akkurat grønt på Ski stadion. Spilleforholdene var rett og slett forferdelige. Det var nok også i bakhodet til Lars Arne Nilsen når han bestemte å starte med Tobias Vibe i Pål André Hellands fravær. Her skulle det kriges og duelleres – og ikke minst vinnes.

Nesten superstart

For Hødd tok tak i kampen fra første spark på ballen, og etter snaue 20 sekunder kunne gjestene vært i føringen.

Sivert Heltne Nilsens langpasning fant Espen Standal alene med keeper, men spissens lobb smalt i fjeset til keeper Frode Larsen og ikke i mål. Nesten en perfekt start for bortelaget.

På den vanskelige banen var det ventet en luftkrig mellom to lag som vanligvis liker å spille ballen langs bakken. Ti minutter ut i kampen kom første svar på hvorfor Tobias Vibe fikk sjansen fra start. Den duellsterke nordlendingen fikk umarkert heade fra syv meter, men ballen seilet like over mål. Hødd-trenerens bytte hadde nesten fungert optimalt.

Seks minutter senere viste bortelaget igjen styrke på dødball. Erik Sandal, som neppe kan ha slått like mange frispark som han gjorde de første 45 minuttene tidligere, svingte ballen presist inn i boksen. Heltne Nilsen headet mot mål, men ryggen til Victor Grodås sto i veien. Den tredje store sjansen til bortelaget var spolert, og minnene fra Vard Haugesund-kampen begynte å komme tilbake. Uten at det varte spesielt lenge.

Målscorer Moltu

For under minuttet senere lå ballen i nota. Sandals presise dødballfot fant nok en gang en umarkert Hødd-spiller i boksen. Denne gangen var det Steffen Moltu som var på rett sted til rett tid, og midtstopperen gjorde ingen feil. Hødd ledet fullt fortjent 1-0 på bortebane, mot et Follo-lag som tapte samtlige dueller i feltet.

Det var total Hødd-dominans i første del av første omgang. Selv om hjemmelaget kom noe mer med etter blåtrøyenes scoring, var Andreas Lie sjelden truet. Nettmaskene til Follo derimot var under konstant trussel.

Fire minutter før pause kom Espen Standal seg forbi de bakre rekkene til bunnlaget fra Ski. Hødds toppscorer skuslet bort et par gode skuddmuligheter før ballen endte opp hos Joachim Magnussen. Den hjemvendte sønnens avslutning var et totalt sleivspark men dalte i tverrligger før den returnerte i fanget på den høye angrepsspilleren. Forsøk nummer to var det derimot ingen tvil om - ballen suste i mål. Hødd hadde kjempet seg i mål på krigersk vis.

Latifu på strek

Follo hadde ikke skapt noe som helst, men sekunder før pausesignalet gikk fikk hjemmelaget en gigantisk mulighet. Eirik Markegård løftet ballen nydelig over en utrusende Lie, kun for å se at Akeem Latifu slengte fram en fot og fikk klarert ballen på streken. Hødd gikk i garderoben med en solid ledelse.

Det var en langt roligere start på den andre omgangen. Én endring ble det hos bortelaget, Vegard Heltne kom inn for et skadet Victor Grodås. Ti minutter etter hvilen var det Lars Arne Nilsens gutter som skapte den første sjansen etter sidebytte. Et langt innkast ble stusset bakover til Heltne Nilsen, som fant Standal fri ved sekstenmeteren. Spissen skudd hadde fin retning, men ble stoppet av en Follo-spiller.

Straffe til Follo

Hødd virket å ha god kontroll. Men idet kampen rundet timen var innbytter Heltne uheldig. I et forsøk på å klarere ballen sparket han samtidig i beinet til en Follo-spiller og dommeren var sikker i sin sak – straffe.

Eirik Markegård bommet mot Fredrikstad sist, men var sikrere nå. Lie gikk riktig vei, men kunne ingenting gjøre med straffesparket. Reduseringen var et faktum, og plutselig var det spenning i kampen igjen.

Et tilsynelatende solid Hødd-forsvar begynte å slå sprekker. Et løst tilbakespill fra målscorer Moltu satte Lie på prøve. Fitim Azemi satte på turboen og nådde ballen før keeperen, som felte Follo-spilleren. Heldigvis for Hødd var det ingen opplagt målsjanse, så det ble kun et gult kort til Hødds sisteskanse. Sjansen spolerte Follo uansett.

Ti mann og dramatikk

Dramatikken skulle ta et nytt steg et drøyt kvarter før slutt. Arbeidshesten Bendik Torset var klønete og pådro seg sitt andre gule kort, og fikk marsjordre av dommeren i gult. Hødd måtte klare seg med ti mann de siste femten minuttene.

Overtallet utnyttet hjemmelaget nesten umiddelbart. Måltyven Markegård fikk rom og tid inne i boksen, men en fin benparade av Lie hindret scoring. Hødd slapp med skrekken for Follo nærmet seg utligning.

Follo presset på, men skapte ikke stort. Helt til det gjensto to minutter. Azemi vant duellen i boksen, og headet ballen flott over Lie og i mål. Törnqvist fikk en liten dytt i ryggen, men dommeren mente det ikke kvalifiserte til frispark. Den sikre 2-0 ledelsen til Ulsteinvik-laget var smuldret bort.

Hjemmelaget stormet videre, og var svært nære å sikre tre poeng i sluttminuttene. Både Azemi og Hagen hadde store muligheter, men en god Lie reddet ett poeng for Hødd.

Dermed var den første poengdelingen for blåtrøyene et faktum, og Lars Arne Nilsens gutter står med 22 poeng. Laget blir liggende på en fjerdeplass på tabellen. Det er tre poeng opp til serieleder Ranheim, med én kamp mer spilt.