TRONDHEIM (Adressa.no): Fredag klokken 19.00 går startskuddet for Tour de Trøndelag i Trondheim, før det fortsetter med bakkeløp og jaktstart i Meråker på lørdag og søndag.

Fredagens etappe er en sprint som avholdes ved Trondheim Torg. Petter Northug og Magnus Moan er blant favorittene, men de vil få tøff kamp fra stakeeksperten Jerry Ahrlin, som kan vise til flere toppresultater i Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

– Vi håper publikum kjenner sin besøkelsestid når Petter endelig er hjemme og konkurrerer midt i sentrum. Det blir et spektakulært og publikumsvennlig ritt med mange spurter, lover Hans Jørgen Renå, prosjektleder i Tour de Trøndelag.

Skiskytter mot langrennsløper

De første aldersklassene med flere av Trøndelags beste rekrutter, starter klokken 19.00. Den første stjerneduellen finner sted klokken 19.45 når Heidi Weng og Tora Berger starter i kvinnenes eliteklasse.

– Det er veldig sporty av Tora å stille opp på en sprint i klassisk stil, mener Renå.

– Reis kollektivt

Deler av Munkegata, Bispegata og Kjøpmannsgata vil bli stengt som følge av etappen. Derfor anbefalger Renå at publikum benytter seg av kollektiv transport.

– Eventuelt kan de finne en parkeringsplass et stykke utenfor og gå til løypa. Det nytter i hvert fall ikke å kjøre helt til traséen, sier han.