LONDON : Kari Aalvik Grimsbø leder an i målvaktskampen for Norge før torsdagens semifinale mot Sør-Korea i Copper Box i London.

Men selv om trønderjenta Aalvik Grimsbø har stått bra, er det ikke gitt at hun starter mot Sør-Korea. For Katrine Lunde Haraldsen, som har slitt i hele OL, startet mot Brasil, som hun har gjort ved flere andre anledninger i gruppespillet.

Da noen av spillerne, samt målvaktstrener Mats Olsson og Norges assistenttrener Mia Hermansson Högdahl, møte pressen, ble det også mye snakk om målvaktsspillet før semifinalen mot Sør-Korea.

Hvem som står i semifinalen har vi ikke bestemt oss for ennå. Vi må først analysere Sør-Korea, oss selv, vi ser på forsvarsspill, målvaktsspill, og hva som passer oss best, så vi får se. Vi tar en avgjørelse i kveld, så får keeperne vite torsdag morgen , sier Mats Olsson.

- Handler om laget

Den meritterte svenske keepertreneren har under hele OL uttalt sin glede over at mangeårig andrekeeper bak Lunde Haraldsen, Aalvik Grimsbø, endelig har tatt steget helt ut og storspilt for Norge i et mesterskap.

Det handler jo om laget, fremfor alt annet. I dette mesterskapet har det, i motsetning til tidligere, vært 60 prosent Kari, og 40 prosent Katrine. Det er nærmere det vi ønsker å være enn vi har vært vant til. Det optimale er å ha begge på 50/50 både på spilletid og redningsprosent. Men det viktigets er å ha en, i hvert fall en, som er på topp , sier Olsson, som har jobbet mye med å få Lunde Haraldsen opp på hennes toppnivå. Det er hun kun i korte glimt vist til nå i OL.

— Vi jobber på samme måte som alltid under mesterskap, for å få henne opp på hennes normale nivå. Vi lar henne få stå, vi lar henne få skudd på seg på trening, vi lar henne få skudd der hun føler seg trygg, vi ser på video, vi gjør i grunnen alt som står i vår makt for å få henne opp på hennes vanlige nivå, sier Olsson.

- Hvorfor er hun da ikke der oppe?

— Det kan det være mange forklaringer på, men det vet nok Katrine best selv. De utenfor kan jo se det, men vi finner ikke noe galt verken fysisk, teknisk eller taktisk. Men det kan være andre aspekter som gjør at hun ikke helt når opp på sitt beste nivå, det kan være ting som henger ved henne. Men ut i fra det vi kan gjøre, så har vi jobbet med alt, sier Olsson.

- Det blir tøft

Lunde Haraldsen har ved flere anledninger avvist at noe er galt med henne, og at det er derfor det har buttet i mot. Senest onsdag avviste overfor Fædrelandsvennen hun at det er andre ting som ligge bak. Men hun forbereder seg som vanlig til kamp, og tror det blir jevnt mot koreanerne i semifinalen, som det ble i gruppespillet, da lagene spilte 27-27. — Ja, det blir det nok. Det blir tøft. Mot Russland i kvartfinalen spilte de med mye fart, jeg trodde kanskje de skulle begynne å bli slitne, men det så ie sånn ut. Men vi kan også spille med høy fart, så det blir spennende. Jeg gleder meg, sier Lunde Haraldsen.

Kari Aalvik Grimsbø fikk mediefri onsdag. Hun sa dette om keeperuttak før kvartfinalen mot Brasil.

— Jeg er ikke innblandet i noen diskusjon rundt keeperuttaket. Vi får bare beskjed av trenerne, og så forholder jeg meg til det, sier Esbjerg-spilleren.

  • Hvem mener du Norge burde sette mellom stengene mot Sør-Korea? Ta debatten her!