Så langt denne sesongen har Rosenborg slitt med mange skader, og har til omtrent til en hver tid hatt en hel femmer ute. Nå varsler klubben en gjennomgang av treningsarbeidet.

— Det er vanskelig å få øye på noen fellesnevnere, men med såpass mange skader som vi har hatt i år må vi se på om det er noe vi kan gjøre for å forebygge bedre. Vi startet med et relativt tynt besatt lag i utgangspunktet, og da er det klart at det skadene gjør situasjonen krevende for trenerne og laget, sier sportlig leder Tommy Iversen i Rosenborg Elite.

Mertel sendt tilbake

Mot Tønsberg tirsdag manglet Markus Dahl (ble skadet mot Lillehammer), Niklas Nilsen (leddbåndskadet, forhåpentligvis tilbake til sluttspillet), Frederic Viggen (skulderskade), og Ørjan Næss (måtte prioritere jobb). I tillegg er Marek Mertel sendt tilbake til Bergen.

— Mertel gikk mer eller mindre skadet hele tiden mens han var her, og evnet ikke å sette sitt preg på laget. Skulderskaden gjorde at han ikke kunne gjøre den jobben vi var avhengige av. Men Mertel kom til oss i en periode hvor vi hadde mange skader, og han var viktig for å opprettholde treningskvaliteten, sier Iversen.

Hentet broren til McNamara

Med Mertel ute, har Iversen hentet inn en annen backup dersom en av utlendingene blir skadet eller har behov for hvile. Og løsningen var snublende nær.

— Vi har løst transferkort for broren til Jack McNamara, Mike. Han har vært på besøk hos broren sin, og trent med oss siden jul. Han er en bra solid forward som bidrar til å dra opp nivået på treningene og som også kan gjøre en jobb for oss i kamp. Han har erfaring fra øverste collegenivå i USA, er signert som en ren amatørspiller, og koster oss ingenting, sier Iversen.